Irritante uitvinding, die OV chipshit

Wat een gezeik is dat met die OV-chipkaart en de NS. Ik heb een Weekend Vrij abo gekocht bij NS (vanwege woon-werk-verkeer), maar als ik 1 keertje vergeet uit te checken dan mag ik meteen 10 euro boete betalen als ik denk “oh ja, ik moet nog uitchecken”? Plus het feit dat die NS in de spits altijd te weinig 2e klas zitplaatsen vrij heeft, en hun inzage in mijn reisgedrag mij véél te ver gaat;
Waarom moet ik per sé een ‘persoonlijke OV-chipkaart’ als ik een abonnement wil? Vrij reizen is vrij reizen, lijkt mij, dus anoniem en zonder dat vreselijk irritante in- en uitchecken. Dat is iets voor robots, niet voor mensen. Mensen vergeten dingen, daar hoeft de kas van de NS niet door gespekt te worden, dunkt mij.
Bovendien, net op tijd een trein halen (als die voor de verandering eens géén vertraging heeft) gaat natuurlijk VER boven het eerst nog even ‘vlug’ inchecken vóórdat je die trein in stapt. Als ze nu in- en uit-check dingen IN de treinwagons zouden hebben, OK, nog tot daar aan toe, maar dat hebben ze niet eens! Je moet ze op sommige plaatsen ook nog serieus gaan opsporen rond de stations, of precies op de gebaande paadjes gaan lopen (iets wat ik sowieso al nooit doe en nooit zal doen) zodat je er toevallig voorbij wandelt, omdat je door die vertraagde trein ook al te laat op je werk dreigde te komen en dus vergat uit te checken. Mijn trein moest ook ineens zo nodig vanaf Spoor 8a vertrekken, i.p.v. Spoor 8b, waar die hoorde te staan, en waar het gewoon leeg was 10 minuten voor vertrek dus fuck die ProRail AmateurRail verkeersleiding en hun debiele geklungel waardoor ik ook nog in paniek moest rennen naar dat andere Spoor om op tijd in mijn trein terecht te kunnen komen.
Oh ja, en bij aanschaf van dat Weekend-Vrij abo zou ik mijn OV-chipkaart zogenaamd gratis krijgen, mooi dat ik op de site van OV-chipkaart TOCH 7,50 moest betalen voor die privacy-brekende onzin. Moet ik zeker een 0900 nummer gaan bellen om mijn geld alsnog terug te krijgen of iets dergelijks. En nee, reistijd en reiskosten worden niet vergoed door mijn werkgever, dus die kan ik er ook al niet voor op laten draaien.

Leave a Reply