Corrupte wereld..

Nederland doet het vrij goed in de 2008 Corruption Perception Index, en scoort zelfs beter dan Australiƫ en Canada. Minst betrouwbare land is op dit moment Somaliƫ.

En terwijl al die aanstellers hier mekkeren over het faillissement van hun banken, verhongert de rest van de wereld. Dat de rijkste 10% van de wereld 84% van de welvaart bezit, en de armste helft van de planeet moet leven van minder dan 2 euro per dag, vergeet men liever maar even. Winst op de voedseldistributie is belangrijker dan het bestrijden van de honger;

“It turns out that while farmers grow enough food to feed the world, commodity speculators and huge grain traders like Cargill control the global food prices and distribution. Starvation is profitable for corporations when demands for food push the prices up. Cargill announced that profits for commodity trading for the first quarter of 2008 were 86% above 2007. World food prices grew 22% from June 2007 to June 2008 and a significant portion of the increase was propelled by the $175 billion invested in commodity futures that speculate on price instead of seeking to feed the hungry.”

Misschien dat de crash in de US (die wellicht ook andere welvarende landen met zich mee omlaag sleurt) er eindelijk voor zorgt dat de rijkelijk bedeelden eens wat minder gaan overvreten. Of hun eigen afval moeten gaan verwerken..

Leave a Reply