Onderbuur..

Nog altijd een voortdurende bron van irritatie. Geen wonder dat ik ‘s nacht bezig zijn ambieer, want dan slaapt ‘ie. Eindelijk rust! Zijn lawaai-klok zoals hier beschreven is soms een tijd uit de lucht, offline. Dan is de batterij op of zo. Duurt het meestal weer een week of twee voordat ‘ie nieuwe batterijen heeft gekocht. Maar nooit, werkelijk nooit, staat het kreng gelijk. DJ Rob (zo noem ik ‘m tegenwoordig als ‘ie weer eens aan het draaien is voor de buurt) heeft een niet te stoppen behoefte aan aandacht. De hele buurt moet weten dat ‘ie er is, als ‘ie er is. Is het niet middels zijn gezaag of getimmer, dan wel middels zijn klok of DVD-speler en stereo-installatie. Hij dwingt mij daarmee om ertegenin te draaien, want ik deel zijn muzieksmaak zelden, dus ik moet mijn oren dan dichthouden/afsluiten van de omgeving of vermoeien met eigen geluid.

Het nieuwste probleem hier is dat buren ergens onder mij een klimop hebben geplant, waarschijnlijk ook DJ Rob weer (er is er maar 1 zo asociaal in de nabije omgeving). Mijn ramen aan de achterkant zijn inmiddels geheel omgeven, de muur ongeveer een meter verdikt met groen, naar buiten toe. Nou ben ik een groot liefhebber van de natuur, maar als ik niet bijna dagelijks wat van die klimop wegbreek groeit de zaak helemaal dicht. En als ik de raampjes open laat staan (zoals in deze tijd) kruipt de plant naar binnen toe. Dat geeft allerlei opties voor beestjes. Gezellig naar binnen klimmen. De klimop zit inmiddels vol met vogel- en spinnen-nestjes. Paar weken geleden kwam ik zelfs een vogel in mijn badkamer tegen, die zich te pletter schrok omdat er hier iemand bleek te wonen ;-) Anyway, nu wil de (immer schatrijke, strontluie) woningbouwvereniging dat ik zelf ga klagen bij de schuldige, de klimop-beheerder in questie. Forget it, dat doe ik niet. Kan van mij uit niet eens achterhalen van wie die klimop is. Waar betaal ik die huur eigenlijk voor? De investering die nodig was voor de (vrij beroerde) constructie van deze woning is namelijk allang terugbetaald.

This Post Has 2 Comments

  1. Michiel de R

    Kwam je erachter dat de klok op een batterij loopt tijdens de stroomonderbreking? 🙂

  2. jult

    Heel scherp waargenomen, want inderdaad, zo is het gegaan. Had al zo’n vermoeden, omdat ‘ie steeds langzamer ging pingelen. Ik zal ‘m eens opnemen. Alleen is ‘ie nu weer leeg, de batterij.

Leave a Reply