Oom turns EO

Vaak heb ik mensen het bijna ongeloofwaardig stoere verhaal verteld over Robbie, de (half)broer van mijn vader, die onder andere een heuse juwelenroof heeft gepleegd toen hij in Zwitserland woonde. Oom Robert Manuel heeft zijn leven gebeterd, en daarom zagen we 30 maart op Nederland 1 bij de EO zijn verhaal op TV in een prachtige documentaire, 3 april is de herhaling. Allemaal kijken dus, want mijn oom is cool, en was dat als bandiet ook al, eigenlijk.
Vlak vóór de grote juwelenroof heb ik daar in Zwitserland nog een paar keer gelogeerd trouwens, wel een aparte gedachte, ik was toen nog maar rond de 15 jaar jong ofzo. In de kelder van het huis werden turbo-motoren in auto’s gebouwd, je auto kon dan een [RoMic Turbo] sticker krijgen (RoMic van Robert en Michel, een compaan bij de grote juwelenroof heb ik later begrepen). Ik herinner me dat Robbie daar op zolder onder andere een opgevoerde 27 MC bak in een verstopt knutselhok had staan, en dat hij me daar een keer betrapte toen ik ermee aan het zenden was. Achteraf zijn mij de bedoelingen van dingen die ik in dat hokje allemaal zag liggen een stuk duidelijker geworden…

16 Replies to “Oom turns EO”

 1. We waren er in de zomer van 1982. Je was dus al 16! Maar dat zou je niet zeggen als je de foto’s ziet.

 2. De foto van het huis (die ik heb gemaakt met zo’n klein Agfa toestel) is uit een winter dat we daar waren, volgens mij was dat 1980 ?

 3. nou zeg, dat was een mooie docu, zeg ik moet je nog condoleren met gisteren, heb je het een beetje overleefd allemaal, kom je hier weer eens langs, nu je toch non-actief bent kan dat natuurlijk makkelijker……….
  liefs van je zusje,
  ps. mooi die nieuwe kleurtechnieken op je site

 4. Hoi Juul,

  Leuk dat je zondag naar de viering van ons Paasontbijt kan komen. Anders zien we elkaar niet zoveel.
  Ik hoop dat het wel een beetje mooi weer mag zijn die dag, want nu is het wel heel erg pet!

  Groetjes Jessica

 5. Ik heb het op VHS, maar die Jaap de Vries of Jaap de Groot (ben het even kwijt), 1 van de makers, zou het mij ooit nog kunnen leveren op DVD. Is een beetje in de vergetelheid geraakt natuurlijk. Ze waren er zelf wel trots op. Het zijn – gek genoeg – heren die normaliter voor de VPRO docu’s maken. De VPRO vond het te EO, dus kwam het bij de EO terecht.

 6. Ik ben begonnen met kijken naar die lage kwaliteit-versie, maar dat is haast niet vol te houden.
  Het is mooi dat je een dvd kan bestellen op de EO site. Alleen jammer dat dat 30 euro kost.

  Bij Beeld en Geluid heb ik bot gevangen.

 7. Neef Tudor heeft indertijd een video ervan gemaakt en aan ons laten zien. Misschien hem om een kopie vragen? Wij gaan er morgen naar toe. Ik hoop er aan te denken.
  Ciao Els

 8. Ook ik heb een kopie op VHS kwaliteit, van de TV-uitzending bij de EO destijds, in ieder geval een stuk beter van kwaliteit dan die realmedia stream..

 9. Dat zal ik inderdaad eensch doen. De hardware ervoor is (finally) up and running, dus dat komt mooi uit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *