Oom turns EO

Vaak heb ik mensen het bijna ongeloofwaardig stoere verhaal verteld over Robbie, de (half)broer van mijn vader, die onder andere een heuse juwelenroof heeft gepleegd toen hij in Zwitserland woonde. Oom Robert Manuel heeft zijn leven gebeterd, en daarom zagen we 30 maart op Nederland 1 bij de EO zijn verhaal op TV in een prachtige documentaire, 3 april is de herhaling. Allemaal kijken dus, want mijn oom is cool, en was dat als bandiet ook al, eigenlijk.
Vlak vóór de grote juwelenroof heb ik daar in Zwitserland nog een paar keer gelogeerd trouwens, wel een aparte gedachte, ik was toen nog maar rond de 15 jaar jong ofzo. In de kelder van het huis werden turbo-motoren in auto’s gebouwd, je auto kon dan een [RoMic Turbo] sticker krijgen (RoMic van Robert en Michel, een compaan bij de grote juwelenroof heb ik later begrepen). Ik herinner me dat Robbie daar op zolder onder andere een opgevoerde 27 MC bak in een verstopt knutselhok had staan, en dat hij me daar een keer betrapte toen ik ermee aan het zenden was. Achteraf zijn mij de bedoelingen van dingen die ik in dat hokje allemaal zag liggen een stuk duidelijker geworden…

This Post Has 16 Comments

 1. Caro

  wow! ik ga zeker kijken!

 2. Don Juan

  Dat is nog eens opmerkelijk nieuws.

  🙂

 3. Mam

  We waren er in de zomer van 1982. Je was dus al 16! Maar dat zou je niet zeggen als je de foto’s ziet.

 4. jult

  De foto van het huis (die ik heb gemaakt met zo’n klein Agfa toestel) is uit een winter dat we daar waren, volgens mij was dat 1980 ?

 5. vic

  nou zeg, dat was een mooie docu, zeg ik moet je nog condoleren met gisteren, heb je het een beetje overleefd allemaal, kom je hier weer eens langs, nu je toch non-actief bent kan dat natuurlijk makkelijker……….
  liefs van je zusje,
  ps. mooi die nieuwe kleurtechnieken op je site

 6. Jessica van der Wusten

  Hoi Juul,

  Leuk dat je zondag naar de viering van ons Paasontbijt kan komen. Anders zien we elkaar niet zoveel.
  Ik hoop dat het wel een beetje mooi weer mag zijn die dag, want nu is het wel heel erg pet!

  Groetjes Jessica

 7. Michiel de R

  Heb je de uitzending nog ergens? Zo niet, dan loop ik binnenkort even binnen bij de buren van Beeld en Geluid.

 8. jult

  Ik heb het op VHS, maar die Jaap de Vries of Jaap de Groot (ben het even kwijt), 1 van de makers, zou het mij ooit nog kunnen leveren op DVD. Is een beetje in de vergetelheid geraakt natuurlijk. Ze waren er zelf wel trots op. Het zijn – gek genoeg – heren die normaliter voor de VPRO docu’s maken. De VPRO vond het te EO, dus kwam het bij de EO terecht.

 9. Michiel de R

  Ja, zulke beloftes worden te vaak niet nagekomen in het wereldje. Kun je nog achter de dvd aan denk je? Is wel iets moois om te hebben.

 10. Michiel de R

  Ik ben begonnen met kijken naar die lage kwaliteit-versie, maar dat is haast niet vol te houden.
  Het is mooi dat je een dvd kan bestellen op de EO site. Alleen jammer dat dat 30 euro kost.

  Bij Beeld en Geluid heb ik bot gevangen.

 11. Els

  Neef Tudor heeft indertijd een video ervan gemaakt en aan ons laten zien. Misschien hem om een kopie vragen? Wij gaan er morgen naar toe. Ik hoop er aan te denken.
  Ciao Els

 12. Julius

  Ook ik heb een kopie op VHS kwaliteit, van de TV-uitzending bij de EO destijds, in ieder geval een stuk beter van kwaliteit dan die realmedia stream..

 13. Michiel de R

  Oja, dat schreef je al eerder. Heb je tijd en zin om ‘m een keer te digitaliseren?

 14. Julius

  Dat zal ik inderdaad eensch doen. De hardware ervoor is (finally) up and running, dus dat komt mooi uit..

Leave a Reply