Hun Probleem.

Hoe logisch zou u het vinden als ik bij en voor XS4All zou werken? Vanochtend een uur lang gepraat met Bart S. en Annemarie H. ten kantore. Blijkt dat Bart in dezelfde postcode woont als ik, en op het Carmel heeft gezeten vroeger (ik zat op het Thijcollege, van dezelfde Carmel Stichting), en dat Annemarie vorige week nog door Hans Dulfer is geïnterviewd. Wat is het toch een kleine wereld, die Niederlande.. Of het ook wat gaat worden is natuurlijk de vraag. Er zijn andere kandidaten, die hebben vast meer papieren dan ik, met betrekking tot de functie in kwestie. Maar ik heb daarentegen veel meer affiniteit met XS4All, zoals dat heet. Deels in een per ongeluk vrijwilligersrol.
Toen mede-oprichter Felipe R. naar Australië emigreerde was ook ik uitgenodigd op zijn afscheidsfeestje, daar heb ik hem namens Patapoe Radio een heel brood pure Macedonische Halva cadeau gegeven. Kun je in Australië niet kopen, en ze waren daar bij XS4All altijd zo op de appeltaart, dus dat moest wel goed vallen (dacht ik). Bleek hij die Halva niet te mogen exporteren naar Australië! :-/ Felipe heeft de stopverf-achtige substantie toen maar aan heel XS4All uitgedeeld bij de thee, hoorde ik later. Zijn er vast een paar misselijk van geworden. Daarmee had Julius al zijn kansen bij XS4All voorgoed verknald ;-)

Enfin, om wat voor baan het gaat zeg ik lekker niet. Mag u naar raden.
Vaak rake vragen, die mensen mij tijdens sollicitatiegesprekken stellen. Of mijn antwoorden wel zeggen wat de bedoeling is vraag ik me nadien zonder uitzondering af. Kies een later moment en er komt een veel beter ander antwoord. Mijn CV is ook altijd een heikel punt. Staat zoveel op, te rommelig. Maar als ik het ernstig uitdun lieg ik, en ontstaan er gaten in mijn leven. Curriculum Vitae is toch Latijn voor levensloop? Doen alsof die er niet is geweest is ook weer zoiets. Kan ik gewoon niet.

Heb trouwens met opzet “Nieuwe job” neergezet (en het een week later veranderd in “Hun Probleem.”). Niet omdat mij het resultaat van de sollicitatieprocedure reeds bekend is, maar omdat mijn ervaring is dat als ik het publiekelijk heb over dingen alsof ze vaststaan, ze een voorspellende invloed hebben. Werkte vroeger ook op de radio. Als ik zei ‘u luistert naar het dichtst beluisterde programma van Amsterdam en omstreken’ bleek dat langzaamaan gewoon waar te zijn. Zo gaat dat in het leven. Self-fulfilling grootheidswaan. Tjakkaa. :-) Colbert gebruikt dat truukje ook vaak. De kijker, luisteraar of lezer neemt het voor waar aan, want als het er staat, dan staat het er toch maar mooi, en waar rook is, is vuur. Doordat de lezer het gelooft, ontstaat er een kronkel in het tijd-ruimte continuüm, die zorgt voor overtuiging waar en wanneer dat nodig is :-)

“This show is an acquired taste. If you don’t like it, acquire some taste.” (Stephen Colbert)

This Post Has 3 Comments

 1. Don Juan de nieuwslezer

  een prima techneut bij de beste internetprovider, klinkt als 1 en 1 = 2! 😉

 2. Bram van E.

  Hee Julius!
  Je kent mij niet, maar ik stalk je al een jaar of tien. Via het web dan.

  Gaat het toevallig om die tekstschrijver vacature? Want daar heb ik ook op gesolliciteerd. Met mij hebben ze niet eens willen praten (niet uitgenodigd), maar als jij er ook bij zat snap ik waarom…. Aks ze slim zijn kiezen ze jou.
  succes! Ik vind het wel wat voor je.

Leave a Reply