Van binnen groene tomaten bah.

Interessant verhaal. Daarover schreef somebody mij:

> Precies: doei Sjondemol, en al die fuckzenders. We maken zelf wel
> uit wat interessant is en sturen dat ook zelf de wereld in. Daaahaag
> veelverdieners, dag beursmannetjes, daaag klootzakken 😉

Ja, neem nou bijv. YouTube, LiveLeak, MySpace, Hyves etc. Daar zie je dat videootjes van ‘gewone‘ mensen vele duizenden factoren meer bekeken worden dan de videootjes waar geld achter zit (van politici, beroemdheden en bedrijfjes die mee hopen te profiteren). Het lukt die big-shots gewoon niet om er tussen te komen. Internet als de vleeswording van people versus the government.
Het enige wat nog mist is een systeem dat de partijen youtube, liveleak etc *uit* de equatie weg zal halen. Geen middle-men meer. Dus een soort doe het zelf video-profile site voor iedereen met een homepage (wat er eigenlijk al is, de videoblogs, maar dat is zonder de makkelijke interne linking). Beter nog zou zijn dat iedereen met een node in het netwerk automatisch lid is van een zelf-geserveerde ‘community’. Elke online PC als server van een groot netwerk, zodat je gewoon censuurvrij je eigen keuze video(s) online zet, zodra je zelf online bent. Geen partijen meer die zeggen wat wel en wat niet mag, zo lang je maar een connectie hebt kun je ze met elkaar delen. Het bestaat al jaren, maar het is nog te ingewikkeld voor de ‘gewone mensen’. Ik denk dat dat de volgende stap wordt, technisch gezien, want tussenpersonen als YouTube en LiveLeak (en zelfs de internet providers) maken dit medium mank. Mank omdat het onze macht kleiner maakt dan die in werkelijkheid is. We kunnen hier gewoon alles doen wat we willen, en als we dat ook allemaal doen, massaal, dan is er geen toezicht over mogelijk. Dan kan het groepje lichtgeraakte christians je account niet ‘flaggen’ als ‘inappropriate’, dan kan een groot mediaconcern je account niet droppen vanwege ‘copyright infringement’. Dat zie je nu al in de bittorrent-wereld. Daar heerst bijna 100% saturatie voor alles wat er ooit ‘commercieel’ is uitgebracht, omdat er gewoon teveel mensen zijn die niet tegen te houden zijn. Ze serveren het zelf, dus hoe wil je dat stoppen? Dan moet je ze internettoegang verbieden. Maar hebben we het huidige internet nog nodig? Wat met bittorrent kan, kan met wireless dus ook (zoals in eerdergenoemd artikel beschreven), als we zelf de backbone neerzetten. Daarom sluit men internet-hardline-toegang niet af, men schijt in de broek voor de machtsverschuiving die een nieuw underground globaal wifi netwerk in gang zou zetten. Power to the people. Of, zoals uit de film V for Vendetta:
“People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.”

Leave a Reply