m4a in WinAMP, zonder Quicktime/iTunes

Ik wilde in WinAMP m4a [MPEG-4 Audio] files afspelen, maar mensen zeiden me dat dat niet kon zonder Quicktime te installeren. Ik heb echter een gruwelijke hekel aan dat QT gedrocht, vanwege de grootte, de overdreven interface, onlogische shortcuts, het vervelende icoontje in de tray, de file association kaperij, browser plugin kaperij, en die download-iTunes-or-suffer-the-consequences marketing bullshit, dus no way in hell dat ik QT nog een keer op mijn systeem zet.
Gelukkig kan het gewoon. m4a in WinAMP:

Download en installeer 3ivx.
– Start WinAMP, ga naar Preferences [Ctrl+P]. zoek onder Plug-ins->Input naar de Nullsoft DirectShow Decoder, dubbelklik erop of kies configuratie onderin.
– Voeg extensie M4A toe (met een ; ervoor dus, zoals de andere die er al staan). Click OK, herstart WinAMP.
– Dubbelklik op je m4a files. Et voila! ;-)

This Post Has 2 Comments

  1. jult

    Mijn versie is beter, vind ik. Zo link ik direct naar de Windows download, en ben ik feller in mijn tekst tegen QT. Hij heeft bovendien eerst van mij ge-copy paste: https://jult.net/dub/entry.php?id=229 😉

    Was ook alleen maar omdat ik het zelf zocht en wel handig vond. Een soort bookmark.

    Dank voor die andere tip!

Leave a Reply