Moody

Art is a jealous mistress, and if a man has a genius for painting, poetry, music, architecture or philosophy, he makes a bad husband and an ill provider. – Ralph Waldo Emerson

Hey kids, jullie drinken teveel breezers!
Soms is het vreemd, zo’n website en alles eromheen, ik had bijv. vroeger echt niet gedacht dat ik ooit zo beroemd (of berucht) zou zijn als ik klaarblijkelijk hiermee ben. Volslagen vreemden op straat herkennen me, naar aanleiding van iets wat ik op internet gedaan heb, of van muziek of teksten of radio of tekeningen of fotografie van mijn handen. Het heeft kennelijk indruk gemaakt. Ik weet niet precies wat ik ervan moet denken, en of ik het leuk vind. Dat heb je namelijk gewoon als je dingen doet, terwijl de rest een normaal leven aan het hebben is, met gewone relaties, het halen van een rijbewijs, het halen van diploma’s waar je niks aan hebt, het afsluiten van een hypotheek, het trouwen, het hebben van huisdieren, het plannen van een gewone vakantie in een gewoon vakantieland, etc. Ik denk niet dat ik ooit (hoe mooi en lief de vrouw ook zijn mag) een gewone jongeman zal worden. Liever niet ook eigenlijk, ik zou het geen week volhouden, ik blijf voorgoed die excentriekeling, die *daar* overigens niet ongelukkig van zal worden, mocht u dat soms denken naar aanleiding van mijn i-mood status de laatste tijd, dan heeft u dat mis. Mijn bittere status de laatste tijd is veroorzaakt door teleurstelling, tegenvallende mensen om mij heen, hun stomme gedrag vooral, de domme toestand van de wereld en de invloed die één-en-ander heeft op mensen die ik goed ken of goed dacht te kennen. Bij mij staat die i-mood altijd voor wat er diep van binnen zit. Aan de buitenkant merk je er niet zoveel van. Altijd lol, altijd lachen, altijd acteren, maar ondertussen. En dat is dan weer het nadeel van deze website. Aan 1 kant krijg je hier inzage in iets wat ik normaalgesproken verborgen probeer te houden, aan de andere kant lees je sprookjes die ik helemaal verzonnen heb. De kunst is om heel diep tussen mijn regels door te lezen, en om te beseffen dat ik eigenlijk maar wat aanklooi hier. Er zit geen lijn in.

Vanavond weer een nieuwe Jiskefet, trouwens.

This Post Has 2 Comments

  1. YG

    Gelukkig willen sommige mooie lieve vrouwen geen “gewone” “jongeman”…

  2. Els

    Is YG Your Girl?

Leave a Reply