Ziekenfonds gedoe

Even wat tips voor mensen die nog twijfelen over hun zorgverzekering. Ik zal u verklappen hoe ik het gedaan heb:

– Ik ben kortgeleden lid geworden van het Verbond van Zorgverzekerden via deze site. Je krijgt dan collectieve regelingen te zien die de verzekeraars met deze vereniging afsluiten, waar je dan voor in aanmerking komt.
– Via het VvZ heb ik zitten uitpluizen wat voor mij het minst zou gaan kosten, en ik kwam uit bij Delta Lloyd. Jawel, delta lloyd! Ik heb gekozen voor een deal die zij met het VVZ hebben gemaakt, waardoor er flink wat korting is.
– Ik ben gelukkig behoorlijk gezond en leef niet absurd gevaarlijk en mijn gebit is ook geen wrak dus heb eigenlijk vrij weinig verzekering nodig, alleen tandarts vind ik vaak duur, en daar is delta lloyd erg goed voor. Ik heb gekozen voor de TandenGaaf 250 deal, dw.z. zij betalen alle kosten tot 250 € die mijn tandarts rekent, per jaar. Ze hebben diverse keuzes, je kunt ook kiezen voor de 500 euro per jaar optie als je gebit veel shit heeft.
– Ik heb een Eigen risico van 300 gekozen, na lang wikken en wegen. Had ook 500 kunnen doen, maar ik verwacht komend jaar niet zo ongelooflijk in de liquide middelen te zitten en het voordeel was niet bijster veel groter. Je krijgt eerst sowieso nog no-claim geld overigens.
– Ik betaal de zaak 1 keer per jaar. OK, dan moet je dus flink voorschieten, maar de korting is wel significant als je dat doet. Hoger dan de rente over dat bedrag als je het geld op een spaarrekening laat staan (heb ik uitgerekend, ja).
– Ik heb verder pretty much all the defaults gekozen, die al voor me stonden ingevuld in het formulier. Keurige webform trouwens, zo zie ik ze graag: Alles werkt zoals het hoort!
– Na mijn aanmelding via internet bij Delta Lloyd / VvZ (Fidius) kreeg ik een concept opzegbrief aangeboden die ik zo hup kan opsturen naar Agis. Slim! Het is nog geen 1 maart dus ik krijg gewoon mijn reeds aan Agis betaalde basispremies over januari en februari terug gestort. De folders van Agis zijn me veel te glossy, daar wil ik niet aan meebetalen. En de site van delta lloyd is beter, die gasten zien de voordelen van interactie via internet, en het werkt tenminste allemaal. Unlike with many others, trouwens! Ze staan ook niet in blacklists vanwege spam o.i.d. (tegenwoordig wel belangrijk)..
Last but not least is mijn maandbedrag flink wat lager dan wanneer ik zou blijven hangen bij Agis.

This Post Has 2 Comments

  1. Gerwin

    Zeker interessant. Misschien ‘t Groene Land maar ‘s vaarwel zeggen (die het vorige maand presteerde om gewoon geld van iemand anders van MIJN rekening af te schrijven).

Leave a Reply