Zon

Leuk aan deze tijd van het jaar is dat het weer wat moeilijker is voor mensen om zich van elkaar te onderscheiden. Zonder zich te kunnen verbergen achter kleding lijken ze plotseling nergens meer op (net als de VPRO weetjewel). Interessant aan wonen in Amsterdam is dat de verschillen per wijk, zelfs per straat, zo goed merkbaar zijn. De ene straat is rijk, de andere gemiddeld, en weer een andere heel erg arm. Mini-kosmosjes in macro-kosmosjes, en meneer jult hoort weer nergens bij, met zijn teva sandalen en zijn Slazenger zonnebril.
Toen ik laatst met wat minder goede kennissen in Het Westerpark zat viel me het verschil met Het Vondelpark op. Dat hopen tegenwoordig concurrenten van elkaar te zijn. Als ik door zo’n park skeeler of fiets vraag ik me af of de gemiddelde westerparkgast meer sex heeft dan de gemiddelde vondelparkgast (dat zijn althans zoal de vragen die mij bezighouden gezien de schaarste aan kledij ;-) Op gevoel zou je gokken van niet, omdat vondelparkers succesvoller en rijker zijn dan westerparkers. (Hoewel ook de halve Jordaan geneigd zal zijn naar het Westerpark te gaan, in plaats van naar het Vondelpark, maar dat betreft slechts geringe ‘schade’ aan de grote gemene deler, die dichter bij het Vondelpark woont.) Ook wil dat Westergas-terras zich ergens tussen het Blauwe Theehuis en Vertigo bij het Filmmuseum profileren, maar of dat lukt betwijfel ik. En of dat invloed heeft op hoeveel sex ze hebben lijkt me sterk. Volgens mij is de vondelparker toch wat minder dom dan de westerparker (en zal die derhalve minder snel geneigd zijn ‘per ongeluk’ kinderen te maken of een partner te verkrachten), dus dan is de vraag: Hebben domme mensen vaker sex dan kakkers? Zijn kakkers eigenlijk niet óók dom? In ieder geval heb je aan beide kanten die idioten die eerst denken dat ze hun kansen op sex vergroten door zich groter en ‘sterker’ te maken (lees: zich vol te vreten), en als blijkt dat dat niet de bepalende factor is zie je dat ze zich weer slank, dun en slap joggen, frisbeeën, roken en snuiven. Sowieso, lijntjes snuiven en wiet roken zien we weer vaker bij de vondelparker. Dat ruik je gewoon. Belangrijk is natuurlijk ook in welke buurt van Amsterdam de mooiste meisjes wonen, en of die meisjes dan vallen voor elitaire zuid-balletjes, of kerels met veel geld (of ‘schijn’-geld, want meestal leven die types ver boven hun stand), of dat ze gaan voor domme kracht, of voor de vlieger-fanaticus of frisbee-lul uit het Westerpark. De Westerparkbuurt en de Spaarndammerbuurt huisvesten wel heel veel studentes, omdat de woningen goedkoper zijn dan rond het Vondelpark. Studentes zijn natuurlijk een trekker, ergens, voor veel mannen, hoewel die de gemiddelde bouwvakker eerder af zullen schrikken. Er is dus weinig over te zeggen. ;-)

Leave a Reply