Significante Insomnia

Heel vroeger was extreem lang wakkerblijven soms noodzaak, bijv. omdat we door mens-etende beren achtervolgd werden, ons gezin van eten moesten voorzien en onszelf moesten beschermen tegen het opgegeten worden, of omdat onze woongrot was ingestort en we op zoek moesten naar onderdak tegen de regen. De sterksten overleefden de uithoudingstest, en brachten ons per ongeluk dikke rijke verwende Hollanders. Tegenwoordig hoeven we bijna geen extreme inspanningen meer te verrichten om in leven te blijven, dat ‘primitieve’ gedoe hebben we uitbesteed aan de arme landen, dus verzinnen we alleen nog voor de lol redenen om ‘gedwongen’ lang wakker te blijven. Zo ook Marco van der Graaf uit Nunspeet. Hij doet een poging 100 uur muziek aan elkaar te mixen, om daarmee een Guinnesbook DJ Wereldrecord te breken. Je kunt het bijna-live volgen via een halve megabit video-feed, en een mp3 stream. En je kunt GRATIS 24/7 naar binnen bij The Joy, Stationslaan 19-21 in Nunspeet, om zijn muziekmarathon van wat dans te voorzien.

update 30 dec.
Het is Marco niet gelukt. Ik zag ‘m met eigen ogen letterlijk in elkaar zakken, na 82 en een half uur. Ergens rond de 81 uur begon je het al te merken aan kleine inzinkingen tijdens het draaien. Dat zegt hij nu zelf ook. Zo zie je maar weer; De mens draait op een soort accu, en de enige manier om die op te laden is door te slapen. Best vreemd hoe weinig we daar nog vanaf weten, eigenlijk. Via deze webpagina is nog een filmpje te zien van toen hij nietsvermoedend de laatste power uit zijn accu aan het trekken was, rond de 76 uur..

Leave a Reply