Daar zitten ze dan, op hun geld..

De beschamende feiten vliegen ons om de oren:
In 2005 telt Nederland 5000 faillissementsfraudezaken, die de fraudeurs dit jaar gezamenlijk bijna 1 miljard Euro opleveren. Met deze fraude zijn maar 55 rechercheurs bezig. Gaat al 30 jaar lang zo. De kans op strafrechtelijke vervolging bij faillissementsfraude is dan ook kleiner dan 2%.
Bij uitkeringsfraude gaat het jaarlijks om een schamele 160 miljoen (let wel: daartoe rekent men óók terugvorderingen dankzij fouten van de uitkeringsinstanties zelf!), maar daar heeft justitie 1154 frauderechercheurs op gezet. Zie ook Zembla van maandag.

In plaats van dat men die 1154 potverteerders, die boa’s van de SIOD, inruilt voor boa’s van faillissementsfraudebestrijding, gaat men er (in deze tijd van allerlei pijnlijke bezuinigingen voor minima) voor zorgen dat politici, bestuurders en rechters (nog) meer salaris krijgen. Ja, echt! Laat de staat der overbetaalde luchtbakkers eerst maar eens grote vissen gaan vangen in de BV Zwendelarij, waarvan de burger het gelag moet betalen, i.p.v. primair en tegen hoge kosten voor zichzelf te zorgen. Sowieso, iedereen die meer dan 50000 netto/jaar ‘verdient’ mag wat mij betreft het overschot inleveren for the greater good. Dat is de enige manier om ooit op deze planeet iets te bereiken waar we allemaal wat aan zullen hebben. Als je liever de aso ego it’s a Wal*Mart world route kiest moet je niet raar opkijken als je auto straks in de fik gestoken wordt, en je personeel in moet huren om je rijkdommen te laten beschermen. The rich will be outnumbered by the poor very soon, als het zo door gaat. En dan kun je het leger wel in gaan zetten, daarmee redt je het straks niet meer, want dat leger bestaat tegen die tijd alleen nog uit kinderen van armen..

Leave a Reply