Scratching the world

Even wat links dumpen. Deze zijn erg leuk.
Very cool (not yet available) modern day turntable by Numark.
Hoe SF zijn films als Minority Report en The Final Cut straks eigenlijk nog?

Net toen je dacht dat een mooie wallpaper geen mooie vrouw hoefde te bevatten. ;-)

Veel geld maakt kennelijk gevaarlijk. (De arrogantie van de grootheidswaan.) Had ik het laatst nog over de wanpraktijken van Apple, nu is daar dan ook nog eens SONY fout bezig! Who needs DRM anyway?

Alex Jones weet steeds beter hoe het echt zit met 7/7 in Londen.

This Post Has 5 Comments

 1. Cpt. Iglo

  Met het verhaal over Apple was ik het zeer oneens. Was het overigens opzet dat er bij dat stukje geen commentaar gegeven kon worden? Wat Sony betreft: naar verluidt gaan ze hun misse praktijken stoppen. Maar ja, wie gelooft dat?

 2. jult

  Sorry, maar daar *kun* je het niet mee oneens zijn. Het verhaal over Apple is puur feitelijk, staat in het geheel niet ter discussie. Er is geen sprake van smaak o.i.d.
  Het heeft geen zin genoemde feiten en waarheden tegen te gaan spreken of te bevestigen, daarom stond de reageer-optie eronder uit, ja.

 3. Tinio

  Jult toch, feitelijk? quote: “Don’t create apple-only media (you’ll’ reach only 5% of all users with your product).” da’s dus niet waar want 5% heeft apple hardware maar zeker 40 tot 50 procent van de windows gebruikers heeft quicktime. De grootste take-over van je desktop is natuurlij kwindows zelf…. maar dat ‘aside’… over scratch gesproken… DJ Kentaro http://aurgasm.us/2005/08/dj-kentaro.html … helaas kan ik het korte clipje niet meer terugvinden.

 4. jult

  Dat aantal overschat je. Het is 25% met QT, en 15% met QT 7, hooguit. Uit de context blijkt de feitelijke juistheid, namelijk dat je maar zeker kunt zijn van 5% dekking als je m4v of m4a af gaat leveren.

  Dat Windows de grootste take-over van je desktop is, is niet waar. De user is in total control, zelfs over zijn/haar desktop. Da’s nu net mijn probleem met Apple-ware in dezen: Wie denken ze te zijn om mij de keuze en controle over mijn registry te ontnemen?

 5. tinio

  Maar met mac heb je een OpenSource onderlaag waar interessante dingen voor worden ontwikkeld, zoals opensource drivers voor digitale televisie kaarten (USB en PCI) b.v. http://www.defyne.org/dvb/driver.html .

  Op windows zit je op veel content aan zo’n draconische DRM vast dat je zelfs zelf niet de garantie hebt dat je op je toekomstige computer nog je eigen, gekochte bestanden kan terugkijken. Jij en ik (en veel bezoekers van de website) weten waarschijnlijk het wel en wee van DRM maar de ‘gewone’ gebruiker komt dan later van een koude kermis terug. MPEG4 is een gewone industrie standaard (DIVX, 3IVX, XVID etc.) en er zijn genoeg multiplatform spelers (videolan, mplayer etc. etc) om te kunnen kijken. met (de nieuwste) windows media formaten zit je H E L E M A A L vast aan MS-Mediaplayer. Wat betreft de nieuwe HDTV h.264 (ofzo) standaard, ja dat is dus ook een industrie standaard (videolan is al bezig met x264 codec). Het is inderdaad lullig van Apple dat ze hun (zelfbenoemde) bugs niet verbeteren in de quicktime player maar op vele fronten vind ik dat ze baanbrekend werk verrichten. Ook al kopen zij veel technologie in, zij doen dat om te verwerken in een produkt gericht op de markt, in tegenstelling to MS die in het verleden wel eens produkten hebben gekocht om die vervolgens op ijs te kunnen zetten en daarna hun eigen (inferieure) produkt als enige alternatief op de markt te plaatsen. Quicktime werd destijds ook hard aangevallen door mediaplayer maar heeft overleefd dankzij bewezen kwaliteit en standaarden. De europese commissie fluit de gebundelde mediaplayer ook terug (om andere redenenen maar wel in het verlengde van monopolie praktijken). Het spijt me dat bij jou de ervaring van de quicktime player zo tegenvalt. Vraag dan ipv. windows media om MPEG4 content zodat je ook zonder quicktime kan kijken samen met de andere 100% !!! van de internet gebruikers.

Leave a Reply