Postbank vereenvoudiging my ass

Daar gaan we weer hoor; Per 1 januari 2006 gaat ING Postbank zogenaamd haar pakketten vereenvoudigen. Welja, naast de oplichterij van de zogenaamde vereenvoudiging bij ‘De Zorg’ en ‘De Belastingdienst’ kon dit er ook nog wel bij. In tegenstelling tot wat hun vrolijke brief ons wil laten geloven, blijven we allemaal flink betalen voor het aan de Postbank uitlenen van ons geld. Zo heb ik nu geen Chippas, omdat ik die onzin niet moet, en omdat die 4 euro per jaar kost. Zo gebruik ik geen Girofoon, omdat ook dat extra kost en ik het meeste online doe. En zo zijn boekjes met overschrijfkaarten en bankafschriften nu nog gratis. Binnenkort is dat allemaal voorbij. Toch durft men te schrijven;

“Het BasisPakket sluit het beste aan bij de manier waarop u nu met uw Girorekening bij de Postbank bankiert. Dit pakket bevat uw Girorekening, Giropas, Chippas, Mijn Postbank.nl en de Girofoon. Dit pakket kost € 9,95 per jaar, net zoveel als uw Giropas nu kost.”

Neen, neen en u liegt: Het pakket dat het beste aansluit bij mijn huidige pakket is het gratis pakket, dat plotseling niet meer bestaat. 5 euro vragen per boekje overschrijfkaarten, en 1 euro per geprint bankafschrift, give me a fucking break! Dat is 11 gulden voor wat gedrukte kaartjes, die de bank voorheen sowieso altijd al winst opleverden. Stel dat er 3 miljoen klanten zijn zoals ik, dan is dat 3 miljoen keer 10 euro, oftewel 66 miljoen gulden schoon in het handje erbij voor de Postbank. Per jaar. En dat terwijl ze het leveren van diensten voor zichzelf ook nog eens makkelijker maken, middels die goedkope automatisering en vereenvoudiging (die gewoon inhoudt dat allerlei bestaande pakketten worden afgeschaft). Minder hard hoeven werken, nog meer geld vangen. Wie wil dat niet?

Ik had eerlijk gezegd groot protest verwacht, maar schijnbaar vind de Nederlander het wel best om door de blauwe giroleeuw in zijn/haar reet geneukt te worden. Als u toch zoveel geld over heeft, maakt u dan ook allemaal maar 1 eurocent per jaar over naar postbankrekening 945945 t.n.v. J. B. Thijssen, Amsterdam. Kan ik royaal van leven.

Leave a Reply