NEU, dus we verdubbelen onze bijdrage

Onze wijze volksvertegenwoordiging was heel erg verbaasd dat er tegen die onbegrijpelijke EU-“grondwet” massaal NEU werd gezegd. De onevenredige netto bijdrage die wij aan dit bureaucratische, betuttelende, geldverslindende monster betalen was één van de hoofdredenen. Het gebrek aan invloed een andere, en de afstand tot de burger was er ook één. Wij, de domme burgers, hadden het natúúrlijk weer niet goed begrepen, maar onze altijd goed luisterende regering was gelukkig zo mild en respecteerde, met duidelijke tegenzin, de massale NEU. Dus ging ons opperhoofd naar Brussel en maakte de verbaasde EU-bureaucraten duidelijk dat wij zuinige Nederlanders het minst te spreken waren over de torenhoge financiële bijdrage, zonder dat daar enige invloed en/of voordeel tegenover staat. Die bijdrage moest en zou omlaag, zo bulderde Jan-Peter..

Inmiddels zijn we nog geen drie maanden verder. Het domme klootjesvolk is alweer vergeten waarom ze tegen de EU is, zo hoor je ze denken in Den Haag. En dus kan die verdomde bijdrage aan de EU best wel VERDUBBELD worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Hoe veel duidelijker kan een regering aangeven dat ze totaal SCHIJT heeft aan de burgers, die zo duidelijk hun afkeer van het EU-monster hebben laten blijken? Moeten de baantjes voor uitgerangeerde Haagse politici ten koste van zoveel burgergeld veiliggesteld worden? Wat doen die lui eigenlijk, anders dan ons flessen?
(deels geschreven door: Robbie409)

Leave a Reply