Recht op luiheid in de spookgeld economie

“Als je maatschappelijk gezien geen enkele activiteit ontplooit, vervalt je recht op uitkering. Dat stellen twee TNO onderzoekers in hun onlangs gepubliceerde ‘agenda voor de toekomst’.”
Voorspelbare stelling van een maatschappelijk bijzonder non-actief TNO met een budget-overschot en daardoor teveel tijd voor zinloze ‘onderzoeken’ als dit, die op kosten van de belastingbetaler worden verricht. Waar en door wie laat je bepalen wat maatschappelijk gezien onder activiteit valt? Het TNO lijkt een nieuwe marionet van de poppetjes in de poppenkast die door ons gekozen zou zijn, waarvan de regie in handen blijft van staatsmonarch en grootbedrijf, die al doende zonder problemen miljarden voor de top (en zichzelf) achterover kunnen drukken; Zo lang deze verkapt diplomatiek onschendbaren De Handhaving geheel in handen hebben is er niemand in dienst van de staat te vertrouwen, en leven we in een bananenrepubliek met witte boorden-criminelen coating. Daarin doet TNO gezellig mee om de hetze tegen de minima kracht bij te zetten, want die armen moeten natuurlijk wel blijven betalen en NOG HARDER werken voor de rijken.

Mijn advies voor die ‘agenda voor de toekomst’ is dat vele handen licht werk zullen maken, dus dat je de fulltime baan moet verbieden. Te hard werken is voor de dommen. Zeker in een overbevolkte wereld die bol staat van de automatisering en industrialisatie, en waar een ernstig overschot aan arbeidskracht (en voedsel) aanwezig is. Meer recht op luiheid dus. Vooral in een economie die draait op spookgeld;

Ook die formuliertjes voor de “Huurtoeslag en zorgtoeslag” van de belastingdienst ontvangen? Daarin vraagt men ons een schatting te maken van ons inkomen over heel 2006. Ik adviseer iedereen om daarmee zo laag mogelijk te gaan zitten. Gok dat je inkomen lager is dan nu (koopkracht is dat sowieso). Want:
1) Te laag geschat inkomen is niet strafbaar, en
2) Je weet nooit wanneer geld zijn waarde verliest, dus dan krijg je in ieder geval op de korte termijn nog het maximum aan toeslagen, en geniet je voordat de (of jouw) wereld vergaat optimaal van het leven. Correctie van het teveel ontvangene komt namelijk pas achteraf, en zonder rente! Geen zorgen: Balkenende kan het allemaal best betalen. Geen wonder trouwens als je dit leest.

Leave a Reply