Dutch Yes Men ?

Je moet natuurlijk niet sollen met een populaire website, want dan krijg je dit.
Mij is vanochtend (per email) serieus gevraagd of ik soms iets te maken had met het valse persbericht over samenwerking tussen Versatel, Talpa en Deutsche Telekom. Ik weet wel waarom dat is, want ik zie zulke dingen graag gebeuren, en heb me er wel eens schuldig aan gemaakt samen met mijn neef. Niet vanwege het gesjoemel met aandelen (heb ik niet) of om er rijker van te worden, maar om mensen te wijzen op het feit dat dingen in het leven geen reden hoeven te hebben om gedaan te worden. Met mijn neef heb ik me vaak ingezet voor dingen die als gevolg hadden dat mensen, helemaal in de war, dachten; “maar waarom doet iemand dat?” En dat was dan ongeveer de komische kick. Het duo Yello hield zich ook graag bezig met onzin voor en om niets. Hun motto luidde toen “als het leven geen aanwijsbaar doel heeft, dan hoeven onze acties dat ook niet te hebben”.
Vorig jaar zag ik de film The Yes Men, een docu over een groep mensen (gesponsord door onder meer Herb Alpert, jeweetwel, die van Rotation) die zich voor heeft gedaan als the World Trade Organization, en zichzelf als WTO opdoekt. Ik heb me rot gelachen. Een aanrader voor mensen die de humor van bizarre impersonificaties kunnen verdragen.

Ander beeldmateriaal wat ik kan aanbevelen is de online (te downloaden) onafhankelijke soap Uncle Nagy’s House. Geen subtitles, dus alleen voor mensen die goed amerikaans verstaan met een hoofdtelefoon op. Zelf zeggen ze: Uncle Nagy’s House is an independent sitcom about a bunch of people who live in a wacky house owned by a guy named Uncle Nagy, and it’s probably the greatest achievement of mankind thus far.
Absoluut hilarisch, soms keihard en vreselijk goor, maar vooral allesbehalve zinvol of logisch. With the amazing Meghan Ansbach and Jon Tomlinson.

update 15 juli: Als ik achter dat persbericht zou hebben gezeten, dan zou ik het opsporen minder makkelijk hebben gemaakt voor de Big Cojones With Big Money (die over “reputatieschade” e.d. lopen te schreeuwen), door rustig via ssh en lynx achter 2 foreign zombies de mailer van shitzooi.nl te gebruiken..

This Post Has One Comment

  1. Carlos

    Heb ik inderdaad ook es geprobeerd, sollen met die popi website, had gelijk een DDoS attack te pakken 🙁
    Je werd genoemd op BN trouens!

Leave a Reply