KloteFietsZadel

uit de categorie onbegrijpelijke successen binnen de detailhandel

Mijn fiets is een soort hybride tussen een racefiets, een mountainbike en een stadsfiets (citybike is reclame, dus ik vermijd dat woord). Het ding draagt de irritante penis-extensieve naam GIANT, en heeft van die vervelende wit-blauwe politiefiets achtige kleurtjes. Ik haat het uiterlijk van mijn fiets, maar tot nu toe te druk geweest met andere dingen om er wat aan te veranderen. Als ‘ie het maar doet, zeg maar. Enfin, toen ik ‘m kocht zat er zo’n raar lang keihard (pijnlijk haast) racefiets-zadel op. Dat heb ik er na de eerste rit naar huis meteen afgeschroefd, om er een lekker zacht standaard zadel voor in de plaats te zetten. Goed, na enige jaren intensief zitwerk is dat zachte zadel gaan scheuren, dus kocht ik onlangs bij een sjaggerijnige fietsenmaker in de Rivierenbuurt (ik was daar toevallig) een nieuw zadel. Twee keer zo duur als het type zadel wat stuk was. want meneer moest mij zo nodig een “veel betere kwaliteit” aansmeren van zo’n stom schreeuwerig sportmerk, je hebt het type zadel vast wel eens ergens gezien, het ziet eruit als een soort pitbull space-shuttle met balzakken eraan, daar moet je dan op gaan zitten, en het zou gemaakt zijn van een voor ons zitvlees gezond materiaal. Welnu, na anderhalve maand dit zadel te hebben gebruikt vraag ik me af welke malloot die nonsens in de markt gedonderd heeft als zijnde goed om op te zitten. Geen weldenkend mens zal ooit aangenaam zitten op zo’n vervelend hard nepzadel, zeker niet als het nog duurder is dan een gewoon zadel ook. Vreselijk, die verkopers die je wijsmaken dat iets heel erg goed is, terwijl ze dondersgoed weten dat het pure oplichterij is, shit die niemand ooit uit zichzelf zou willen kopen, die echt niet hoort bij hoe jij jouw fiets gebruikt. Trouwens, zelfs als je wilt racen kan zo’n hard zadel echt niet lekker zitten, iedereen die beweert van wel is volkomen gek of heeft een mismaakt achterwerk en geen testikels.
Misschien maak ik nog wel even een fotootje van dat rotzadel, weet u waar u nooit op moet gaan zitten.

Leave a Reply