Te Dunne Spoeling

Let it be known dat de plaatjes die je hier bovenin ziet verschijnen voor de volledige 100% copyright by me zijn. Dat was het hele idee, dat je een homepage had, en dat mensen daar hun eigen creaties aan de wereld toonden. Bij mij klopt dat dus nog.

En ligt het nu aan mij of zijn er zelden zoveel beroerde nederlandse TV-producties geweest als nu? Ik kan best veel hebben, kijk zelfs graag naar Jackass en Tom Green op MTV, maar die zieke programma’s die ik de laatste tijd tegenkom (vooral op V8, SBS, Yorin en RTL5) gaan zelfs mij te ver. Als ik iemand spuug zie oplikken van het camera-glas, hey, dan zet ik dat kanaal onmiddelijk af. Zal mij worst zijn of mensen daar 1000 piek voor krijgen, ik vind het walgelijke producties, stuk voor stuk. Ook die gestoorde reality-based relatie-vernietigings-uitzendingen en die jongeren’vacanties’, echt, je kunt te ver gaan. Leuke TV is anders, en als ik dat alles zie dan kan ik alleen maar dromen dat we weer in de seventies leefden, in een tijd van duidelijkheid en uniformiteit, een tijd waarin je mensen nog kon bereiken via krant, radio of TV, omdat het aantal op 1 hand te tellen was en iedereen alles had gezien of gelezen of gehoord wat er te zien, lezen of horen was;
Als je een meisje was tegengekomen in de trein, en je wilde haar op TV of radio of in de krant toespreken, dan wist je dat de kans erg groot was dat ze het meekreeg als je dat deed. Die romantiek is dus voorbij. Mensen zijn onbereikbaar geworden. Cupid kan schieten zoveel hij wil, het heeft geen zin meer, het is zoeken naar hele kleine naaldjes in enorme hooibergen. Alsof mensen niet al paranoid genoeg waren tegenwoordig, kunnen ze nu ook al flippen omdat ze het gevoel hebben er niet te zijn. Klinkt alsof ik oud word, maar dat is het niet, ik hoor jongeren om me heen precies hetzelfde zeggen: Sociaal gezien, en voor wat de liefde betreft vooral, waren vroeger de zaakjes toch echt een stuk beter geregeld!

Leave a Reply