Liefs

Dat zetten ze tegenwoordig onder mails en andere electronische berichtjes. Vooral vrouwen natuurlijk. Mannen onderling doen dat niet. Althans, de mannen die ik ken (uitgezonderd familieleden) eindigen hun mails, zelfs aan hele goede vrienden, nooit met “X” of “Liefs,” en dan hun naam. Ja, misschien aids-buddies, maar daar maak ik geen deel van uit.
Als een leuke jongedame of vrouw mij iets stuurt, en dat afsluit met “Kus,” of “xx”, dan denk ik:
“OK, volgende keer als ik je zie brengen we dat in uitvoering. Graag wel even, ja?”
Maar dat doen ze verdorie vrijwel nooit! ;-) Waar bestaat die liefde dan wรจl uit?
Vrouwen (familie uitgezonderd) begrijpen niet wat de invloed van een Kus! per email is, op een gezonde hetero man. Er wordt maar met “veel liefs” gesmeten alsof het niks is. Ik kreeg onlangs zelfs een werkrooster opgestuurd bij een email die eindigde met “liefs!”. Nu vraag ik u! Wat voor “liefs” moet ik me er dan bij voorstellen?

Het is natuurlijk prachtig dat de hele wereld elkaar in gedachten passievol lief heeft, met olijfolie insmeert, en lief schijnt te vinden, maar waarom merken we daar in het dagelijks leven dan zelden wat van? Het is alleen maar onrust, spanning, angst, verwachtingen, trots, jaloezie en andere shit. Mensen die meteen weg moeten, mensen met een druk programma, mensen zonder tijd, mensen op jacht naar geld en rijkdom, mensen met ochtendhumeuren, zelfmoordplannen, oorlog en ruzie. Allesbehalve veel liefs, in ieder geval. Is het soms ter compensatie van het gebrek aan iets liefs in the real world?

Ik vind het meer iets voor keiharde scherpe klachtenbrieven. Die kun je eindigen met “Heel veel liefs,” of “Kusjes,” om de serieusheid ervan wat te verzachten, of om zo aan te geven hoe je staat tegenover de maatschappij of het mens-zijn als geheel. Om een lach op het gezicht van de lezer te toveren. Tijdens de lunch is het dan van: “ha, ja, die meneer thyssen, haha, heeft wel altijd gelijk, maar het blijft een vreemde edoch sympathieke vogel, hahaha!” Samen lachen om die gek uit de Lindenstraat.

Vind ik dan dat mensen nooit meer aan het end “liefs” of “X” in hun berichten moeten plaatsen? Nee. Vooral niet diegene(n) van wie je het graag driedimensionaal gerealiseerd zag, want dat voelt wel lekker. Het gaat mij er om dat als het zo doorgaat met het gebruik van liefdesverwensingen, ik voorspel dat ze ernstig in waarde zullen dalen. Het is steeds vaker zo dat ik het van iemand lees en denk (of zelfs al zeker weet) dat het geschikte antwoord “Liefs, my ass!” zou moeten zijn.

Stouts,

Julius

This Post Has 3 Comments

  1. Michiel de R

    Als de waarde ervan zo daalt, sluiten ze mailtjes over een tijdje af met “orale seksjes” ofzo. ๐Ÿ˜‰

  2. R (nee niet die)

    Haha geweldig! Moest erg lachen om dat olijfolie stukje. En dat er geen batterijen in hoeven, pff.., waar haal je al die onkuise gedachten toch vandaan, Julius? ๐Ÿ™‚ X

  3. Sanne NT

    Liefs en XXX (nu ook in 4D!!!)

Leave a Reply