Tenerife

Deze foto geeft het idee dat ik een cliché ‘foute’ vakantie op Tenerife heb gehad. Een vakantie van alleen maar in de zon liggen op Playa de Las Américas en lui consumeren in Café Costa bij Peter & Nancy in Los Cristianos. Dat is niet het geval. Tenerife is veel meer dan een paar kunstmatig aangelegde stranden. Hoewel ik de charme van dat soort vakanties ook wel kan begrijpen, en de aangenaam zwoele avonden aan de zuidoostkust van dit Canarische eiland klimaattechnisch bij voorbaat al aantrekkelijker zijn dan de temperaturen ‘s avonds elders op het eiland, hoor ik er daar dus niet bij, want het gaat mij nooit om de tan, om het zo bruin mogelijk worden. Ik hoor natuurlijk sowieso nooit ergens bij, maar dat even terzijde. En ik ben aardig bruin, nogsteeds, maar goed, er is daar zoveel zon, het is vlakbij de fucking evenaar, dus duh.
Wij verbleven ergens op 1170 meter hoogte in de bergen, niet ver van Vilaflor vandaan, ten zuiden van de vulkaan. Vaak boven of in de wolken. (No pun intended ;-)
Wat ik er heb geleerd is dat werkende spanjolen gemiddeld genomen niet te vertrouwen zijn. Bussen rijden op de meest onmogelijke tijden, vaak ineens andere routes of helemaal niet, zonder daar melding van te maken, zonder ergens ook maar een begrijpelijk rooster op te hangen (of ze geven allemaal verschillende tijden aan, ook leuk). Taxi-chauffeurs lichten je graag op, ze hebben tellertjes die ze onderweg al rijdende kunnen her-configureren zodat ze plotseling dubbel gaan tellen, of ze tellen er onverwacht 2 tot 25 euro bij op, als ze denken dat je schatrijk bent omdat je als hollanders toevallig in een huizengemeenschap verblijft waar eigenlijk alleen maar miljonairs vertoeven. Wist jij veel. De jurisdiction van taxichauffeurs daar is erg klein. Waar hier een hele stad bij 1 taxibedrijf hoort, is het in de bergen daar maar afwachten wat er na 5 lousy kilometers gebeurt. Nonononono jullie zitten nu in een andere taxi-gemeente, en dus moeten jullie 25 euro bijbetalen.
Oh ja, en een scooter huren is er 2 keer zo duur als een auto huren(!), en mag alleen als je een rijbewijs (B) hebt. Net als in Nederland is bureaucratie daar een soort nieuwe vorm van werkverschaffing, voor alles zijn teveel onzinnige regeltjes, maar niemand kent ze allemaal, laat staan dat ze ergens op slaan of dat iedereen zich eraan zal houden. En net als in Nederland is hard werken, of hart voor de zaak hebben, bij de staatsbedrijven een zeer schaars goed. Op de diverse TV-kanalen is geen lokale weersverwachting te vinden, maar barst het er van big-brother achtige shows en straatinterviews. En de TV-programma’s daar duren lang, heel erg lang, en bijna niemand spreekt er Engels want alles is er nagesynchroniseerd, zelfs CSI. Alleen in Santa Cruz (de hoofdstad) kom je redelijk wat Engels-sprekenden tegen. En natuurlijk in de beach-oorden die alleen maar bestaan voor en door toeristen.
Er zijn ook leuke dingen. Alles is er goedkoop, tot het ongelooflijke aan toe. Dat is, de gulden is daar gewoon nog echt 45 eurocent, precies zoals het hoort.
Oh ja, en VARTA maakt de beste oplaadbare batterijtjes die ik ooit heb meegemaakt (in mijn digitale camera), en TEVA maakt de beste schoenen op deze planeet. Niet kapot te krijgen. Who needs al die (vaak te warme beklemmende blarenveroorzakende) rommel om je voeten heen, als teva-sandalen de job uitstekend kunnen doen?

Tot zover voor nu. Er komt nog meer, zodra ik er zin in heb.

Professionaliteit

Waarom is het toch dat als een bedrijf groot of groter wordt, het bedrijf meent zich professioneel te gedragen door geen enkele email meer te ondertekenen met een naam, maar alleen nog verscholen achter een hele afdeling iets durft te schrijven? Dat heeft toch juist niets met ‘professionaliteit’ te maken? Je wordt volgens mij pas echt groot als je gewoon MENSEN met BESTAANDE NAMEN gebruikt om emails mee te ondertekenen. Wat koopt een klant nu voor een email van “Afdeling Sales”? Een klant wil weten met wie die van doen heeft, en de afzender van het geschreven woord kunnen aanspreken op het geschrevene. Een klant wil dat de schrijver verantwoordelijkheid durft te nemen voor hetgeen hij/zij schrijft, zodat hij/zij ook kan worden aangesproken op fouten, of ondervraagd kan worden over de bedoeling achter het geschrevene. Om de 1 of andere reden denkt men (vooral in NL) dat kil en afstandelijk zijn verplicht is als je zakelijk en professioneel wilt lijken, of dat het hebben van meer dan 100000 klanten rechtvaardigt om nooit meer met een naam te hoeven ondertekenen. Wat een onzin.

Router

Je spreekt het uit als roeter, niet als rauter (rowter), trust me. Het is een tourist, een autoroute, Route 66, dus je zegt ook roeteren en roeter. Pakketjes volgen een route, geen rowte o.i.d. Dat al die IT-randdebielen het rauter zijn gaan noemen is omdat ze het een paar Amerikaanse sukkels hebben horen zeggen, die zelf ook al niet zeker wisten hoe je het moest uitspreken. Nu spreekt zelfs heel het bedrijf Cisco het woord al fout uit. Kappen nou!

Met dank aan Remco Broekema (a.k.a. Plop) voor de inspiratie in dezen, hij opperde reeds stellig dat heel het fucking Dudok College het fout zei. Zelfs de leraren in de I(C)T spreken het verkeerd uit.

Het Muffin-papiertje

Welke idioot heeft die onzin toch verzonnen?
Heb ik het mis als ik stel dat iedereen die ooit een muffin gegeten heeft, zich zal hebben gestoord aan dat irritante geribbelde papiertje waar de koek in lijkt te horen liggen? De zogenaamde cupcake mold is niet eetbaar, en er blijft koek aan vast zitten. Je bent dus altijd een deel van je -vaak dure- muffin kwijt aan het papiertje onderin. Zonde. Wil je er dus af proberen te eten, maar lukt nooit zonder je hele smoel met muffin in te smeren. Dat wat er aan het papiertje kleeft kruimelt ook als een gek. Je hebt kortom *altijd* troep met muffins.
Ik stel voor dat men dat stomme papiertje per ingaande afschaft. Op een planeet waar hongersnood heerst kun je niet langer voeding distribueren met verpakkingen die delen van het product moeilijk of niet eetbaar maken. Kan gewoon echt niet. Verzin voor mijn part een Dutch Muffin, die je wèl helemaal kunt eten, die geen cupcake mold nodig heeft, als tegenhanger voor the English Muffin. Dan vindt men ons maar zuinig, sois, over ons eten is tenminste nagedacht.

MasterFart

Sad to see how scared and uptight some people are these days, especially at large companies like MisterHard International Inc. where they seem to have so much time and money on their hands that employers get bored out of their minds. I had posted this entry on this site a while ago, where I randomly put down some 16 digit numbers, put the name of a well-known creditcard company next to them, et voila, all hell breaks loose!
Here’s what they wrote to CistroN (my internet provider):

Waterlook, September 27 – 2004

Dear Security Administrator:

Re: Web Page Posting of MisterHard Credit Cards

As you may be aware, the financial services industry continues to face
increasing levels of internet related fraud. The wave of cyberscams such
as Phishing whereby fraudsters trick unsuspecting customers into divulging
personal credit card and other financial data on the pretext of an email
originating from their trusted bank or transaction gateway, has reached
epidemic proportions. Phishing results in tremendous direct losses to
financial institutions and not to forget, the customer who may then become
the victim of Identity Theft, and suffer a tremendous personal toll as
well in trying to rectify their good name.

MisterHard international has taken proactive measures to combat phishing
by partnering with BlameProtect, Inc. (a leading Digital Asset Protection
Company), to detect such spoof schemes, the sale and trade of compromised
account information online, and other cyber crime targeting the financial
services industry.

However, once we detect such sites, the only way of ensuring that the
fraudsters cannot perpetrate such fraud, is through the cooperation of
organizations such as yours to facilitate taking the site down. We trust
that you will not tolerate such fraud schemes as well.

Towards, this effort, listed below is a site that has been detected
through our Identity Theft program initiated by BlameProtect Incorporated.
This site is providing information that could be damaging to not only
MisterHard, but the customers as well.

The domain name is listed as follows:

https://jult.net/

On behalf of MisterHard International, in order to prevent possible
fraudulent activity from occuring due to this site, we request that you
immediately, and permanently remove the above mentioned site which
promotes identity theft and trade of credit card data. To prevent possible
credit card fraud, we request the above site to be immediately and
permanently disabled.

Please confirm that this site has been disabled and please advise us with
any questions and/or concerns.
You may reach me via phone at the number listed below or through our
Identity Theft hotline email address at: stopIt@misterhard.com

Thank you very much in advance for your assistance in this matter.

Sincerly,

Tiffany Robinson
Fraud Analyst, Security and Risk Services
MisterHard International Inc.
2000 Purchase St.
Purchase, NY 10577
Tel. (914)249-6312
Fax. (914)249-4603
email: stopIT@misterhard.com

Well coo-coo ca-choo Mrs. Robinson, you should reconsider ever using the title “Fraud Analyst” again, because really, this is SOME analysis you’ve made there! Did you really expect my ISP would blindly shut down my connection, just because I typed the creditcard brandname next to some numbers on my homepage? I even have a MisterHard card myself. So much for supporting a customer. They should fire your ass instantly. Oh and to cowardly direct your complaint to my provider without even notifying me (the owner of the site) beforehand, that’s truly priceless!
By the way, wasn’t Citibank (which owns MisterHard) involved with the Bush and Bin Laden families? The plot thickens, I would say…

4356000000000000, or 5413000000000000 – 5413999999999999 5413200000000000, 5413227478661145, 5413237478661140 cc 246 (let’s see how bored they are these days)

xcis4all

Zo zit je in de bergen op Tenerife, dichtbij de evenaar (3600 kilometer van Amsterdam vandaan), en zo zit je weer in het naar verhouding duistere Nederland. Eerst even akklimatiseren hier.. ( niet te geloven, ik zie een zonnetje! ;-) Zat in het vliegtuig terug trouwens 4 rijen vóór Brammetje Moskowitz, die (net als ik) gewoon ‘economy’ reisde, wat wel bewonderenswaardig genoemd mag worden.. ;-)

Kom je thuis, na lang van breedband internet verstoken te zijn geweest, ben je ineens weer terug bij je oude vrienden… Na wat jaartjes geleden de fijne lieden van XS4ALL met pijn in m’n hart verlaten te hebben voor het toen snellere CistroN broadband, smijten ze me brutaal weer terug in de leeuwenkuil! Leeftijdgenoot co-vuurpaard ter Haar heeft hier toch weer een geweldig goede deal gefixed voor zijn klanten, ik bedoel, lekker die extra 50 MB homepageruimte, newszilla en wat al niet meer, allemaal bij ‘s lands beste… Danny bedankt!
Het idee schemerde natuurlijk al wat in augustus; Op deze foto zien we van links naar rechts: Ruben “Tjoeketjoeketjoek?” Raijer, Marcoh (demon), Niels Raijer (ex-demon), Erik Bos (xs4all), Danny ter Haar (cistron) en Cor Bosman (xs4all), die overigens geen bier drinkt, ook al lijkt dat hier wel zo.

U wordt maar verwend !