Onvoorwaardelijk minimuminkomen blijkt goedkoper

Mooi voorbeeld van geldverspilling door die geweldig stupide bureaucratie weer zeg:
In Oost-Groningen zijn in een jaar tijd met drie miljoen euro(!) slechts vier (4!) reguliere banen voor 1800 mensen zonder betaald werk gecreëerd. Een aantal ‘reïntegratiebedrijven’ (mooi voor galgje) kon gedurende twaalf maanden slechts vier reguliere banen vinden (of scheppen). Als we dan even rekenen, dan zijn de kosten per nieuwe arbeidsplek 750.000 euro geweest. Landelijk kost die grap de belastingbetaler overigens 1,6 miljard euro, en het plan schijnt elders al net zo rendabel te verlopen. Zou je dat geld slimmer inzetten, dan had je bijv. al die baanlozen met een eigen (zelf verzonnen) bedrijfsplan kunnen financieren ofzo! Het geld gewoon aan ze uitdelen zou ook al meer zin gehad hebben, denk ik. Hieruit blijkt maar weer dat je mensen niet moet dwingen om dingen te doen die ze eigenlijk niet willen doen. Als ze weten dat die dingen door anderen voor hen verzonnen zijn, dan werkt ‘t gewoon niet. Niet voor de bedrijven, en niet voor de mensen zonder betaald werk. Ik pleit voor een basisinkomen, maar die idioten aan de macht snappen er na al hun geknoei en blunders nogsteeds niets van.

Leave a Reply