Geluk

Gisteren eind van de middag besloot ik weer eens met mijn ochtendjas aan te douchen, dat scheelt een voorwas namelijk, en die jas bestaat uit nogal zwaar materiaal, dus dat heeft zo zijn voordelen. Het was al donker buiten trouwens, maar dat terzijde. Want er ging iets mis; Ik deed die jas kleddernat uit, daarbij zwiepte één van de natte mouwen tegen de bovenkant van mijn badkamerlamp, en KNAL! 100 Watt spiegelreflex-bulb pardoes dood. Het glas vloog in de rondte, terwijl ik nog niet eens klaar was met douchen en ik daar ineens in mijn nakie in het donker stond, met het stromende water in de achtergrond en in de wetenschap dat er overal glas kon liggen, en dingen wellicht onder stroom konden staan. Leuke combi: Water, 220V en een Naakte Jonge God. OK, somehow I managed to not step in any glass, wat een wonder genoemd mag worden, want toen ik er later een kaars bij haalde zag ik dat het bijna overal lag! En van dat dunne enge glas nog wel. Maar nu de clou: Scherven brengen geluk, zegt men, en spiegelscherven brengen 7 jaar ongeluk (toch?). Dus wat nou als je zo’n bulb hebt met de helft spiegelig en de andere helft gewoon glas? Is dan de uitkomst neutraal? Toen ik nog een woning deelde met mijn neef braken we een extra spiegel telkens als er een spiegel was gebroken. Zo van: -1 + -1 = weer 0. We waren daar nooit zeker van. Misschien betekende het wel 7 jaar ongeluk, plus nog een keer 7 jaar als je met opzet een extra spiegel erbij in scherven liet vallen, dus 14 jaar ongeluk per spiegel. Ik sta open voor uw suggesties in dezen ;-)

Leave a Reply