Eigen schuld, dikke bult.

Akin Jongeling Arjen Franks had het lef mij ongevraagd te bellen vanmiddag, naar aanleiding van een mail-correspondentie die ik met hem bezigde. (Zijn telefoontje was al even ongevraagd als de miljoenen door hem aan de wereld verzonden spam-mails waar het vuur van Speko door rookt.) Rare jongeling, want als ik toch al vorm en medium van voorkeur aangeef, door hem te mailen, dan lijkt het me duidelijk dat ik ook in díe vorm en in dàt medium met hem wens te communiceren, en niet uit ben op een telefonisch onderhoud. Ik mailde hem eigenlijk omdat ik zo moe word van die voortdurende opportunistische verwijterij (real-audio) in de richting van ‘hackers’. Moet maar eens afgelopen zijn met dat soort praatjes.

We gaan daarom even terug naar december 2001, de kenners weten het al, maar Arjen wrote in alt.hack.nl:

> From: Arjen (arjen.jongeling-at-bigfoot.com)
> Subject: Email adressen sponzen uit nieuwsgroepen
>
> Ik zoek een programma dat ik in nieuwsgroepen kan laten zoeken naar
> emailadressen. Address Rover lijkt mij een goed programma maar ik kan het
> niet vinden. De links die ik aantref via Google zijn óf dood of leveren een
> niet werkend programma op als ik het download. Maar goed, een alternatief
> programma is ook o.k.
>
> Gr,
> AJ
>
> PS moraalridders hoeven wat mij betreft geen moeite te doen mij uit te
> leggen dat datgene wat zij vermoeden dat ik met die adressen ga doen niet
> netjes is. Dat weet ik al. Ik zoek alleen het programma, dat is mijn vraag
> ;-)

en we lazen elders in usenet, ook van zijn hand:

> I am using Mach5 Email as a bulk emailer, which is capable
> of choosing an SMTP server other than your ISP’s. I discovered
> an open relay SMTP server and used that to send a test mail.

laat toch weinig aan duidelijkheid te wensen over, vooral ook dit:

> How can I hide my ISP’s IP and my own IP? I want to
> prevent that complaints reach my provider with the risk
> that he terminates my account.

Allemaal fragmentjes uit berichten die nu verdwenen zijn uit Google’s database. Oh how convenient. Arjen Akin probeert plotseling driftig de voor hem incriminerende spoortjes te wissen. Gelukkig heb ik lokaal een copie bewaard, en ben ik niet de enige.

Het stoort mij hoe een jongeling als deze graag misbruik maakt van vooral de term hacker. Als het even goed uitkomt, dan hebben hackers het gedaan, dan zijn het terroristen, maar als hij ze nodig heeft, dan mogen hackers het wel even voor hem opknappen. kant 1:
‘Een hacker heeft mijn server gekraakt, want ik heb die spam nooit verzonden!’
(oh als die ev1l hax0rz toch niet bestonden!) kant 2:
‘Een hacker heeft de logfile ingekeken, en dat mag hij niet doen!’
(dus een systeembeheerder mag zijn systemen plotseling niet meer beheren?) kant 3:
‘Een hacker weet mij vast wel te helpen als ik mijn IP-adres wil verbergen, ik ga maar wat rondvragen in usenet hacker-groups.’

Dus ik heb meneer Spamjongeling geschreven:

Ik zal nog niet zo ver gaan door je te bedreigen, maar als je me nog 1 keer zo’n achterlijke spam stuurt, dan weet ik nu waar ik moet zijn. Hypocriete klootzak.

Arkin Spekofranks vond dat ik daarmee impliciet tòch bedreigingen uitte. Impliciet is een leuke woordkeuze, in dezen. Want impliciet heeft hij ongevraagd mijn email-adres misbruikt, en impliciet heeft hij zijn internet-aansluiting misbruikt om mijn email-adres te harvesten. Impliciet wordt hij door velen als crimineel beschouwd. Ook denk ik dat 80% van heel webloggend Nederland impliciet ‘bedreigingen’ in zijn richting uit. Niet omdat ze allemaal voor eigen rechter (willen) spelen, maar omdat hun bullshit-detector nog functioneel is. Kortom:
Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Zelden was een uitdrukking meer van toepassing. En elke lezer dezes zal hetzelfde denken: Wie zaait zal oogsten. Boontje komt om zijn loontje. Wie kaatst kan de bal verwachten.

P.S. Rest ons de vraag of hij aan zijn dochter hetzelfde vertelt als hetgeen de mensen van hosting XS aan hun kennissen en familie konden vertellen.

Leave a Reply