Lekker knallen

Wat is dat toch tegenwoordig? Sinds wanneer denkt elke idioot zich maar de titel (geluids)technicus aan te kunnen meten? Sinds wanneer kunnen doven en slechthorenden betaald bezig zijn met geluid? Hebben ze eindelijk bijna alles in het digitale domein, zijn ze van al die ruis en brom verlost, en hoeft het allemaal DUS niet meer zo hard te staan, gaan ze dat verpesten door het grandioos te laten clippen! Overal kraakt het, zit men te overmoduleren zonder het te horen, en sorry, maar ik zet dit soort bagger gewoon uit ergernis af. Zonde van het werk wat eraan vooraf is gegaan, alsof je een master tape door de plee spoelt! De squarewaves vliegen je om de oren, zowel dankzij verkeerd ingestelde processing her en der, als dankzij mensen die niet kunnen omgaan met audio-editors op computers. En dat voor landelijke, commerc├»ele en zelfs publieke omroepen en professionele studio’s! Tijd voor een beetje meer perfectionisme en respect voor ons gehoor graag! Rood betekent Stop Fout niet doen, weet u nog? Echt. Djiez.

Leave a Reply