Power Ball

Een veelgehoorde reactie in deze verwarde wereld is “klagen kunnen we allemaal, maar bied je ook oplossingen?” Zowaar, uw held jult is daar inderdaad naar op zoek.

Als je hier komt wonen en leven, dan moet je beseffen dat ruim 40% hier ongelovig is, en dat je het incasseringsvermogen van kinderen die je hier opvoedt daarop aanpast, dat je ze daarvoor klaarstoomt. Ouders met hun zieke hoofden in gevaarlijke boekjes vergeten dat te doen. Daarom zijn er mensen in de media, mensen die films maken, die schrijven, die wakker schudden en waarschuwen: Pas op! Er zijn mensen die anders denken dan jij, je leeft niet alleen op deze wereld, en als je kind dat niet leert, dan krijg je problemen!

Toch hoor ik telkens mensen roepen:
“Regelmatig shockeerde hij de islamitische gemeenschap met felle uitspraken over de islam. Maar hij gaf ook stof tot nadenken.”
Terwijl het moet zijn:
“Regelmatig shockeerde hij de islamitische gemeenschap met felle uitspraken over de islam. Dat gaf die gemeenschap veel stof tot nadenken.”

We leven in een wereld die kritische geesten niet genoeg op waarde weet te schatten. Lastige mensen doen nooit wat hoort, bekijken de zaken vanuit een eigen perspectief, dwingen tot nadenken, tot her-ijking van vaststaande ideeën, en moeten daardoor zelf ook nog eens over een flink incasseringsvermogen beschikken, want ze weten dat wie kaatst, de bal kan verwachten. Als het goed is leren wij dat als kind; Je kunt mijn playmobiel-poppetje wel jatten als je bij mij thuis speelt, maar dan weet je dat ik bij jou thuis iets terug ga jatten, bij voorkeur een mooier playmobielpoppetje dan je van mij gejat hebt. De ruimdenkendheid van onze internationaal georiënteerde maatschappij ten spijt, is dit geen algemene instelling. Sommigen menen dat ze nooit een playmobielpoppetje van je hebben gejat, terwijl jij zeker weet dat dat wel het geval is. Sommigen vinden dat je dood mag als je het lef hebt een playmobielpoppetje van ze te jatten. Weer anderen menen dat je geen playmobielpoppetje terug moet jatten, want dat je dan nooit een einde maakt aan de onderlinge playmobielpoppetjesdiefstal. En dan was er ook nog ons grote voorbeeld Pippi Langkous, die zich nergens iets van aantrok, deed wat ze zelf wilde, en als godsdienst “vrijheid” leek te belijden. En als Pippi zelfs mocht schelden tegen (en klagen over) oom agent, dan mochten wij onze playmobielpoppetjes terugjatten als we dat wilden. En als we daar vragen over stelden, dan hoorden we van onze ouders: Stel je niet zo aan, jongens. Niet zo zeuren. Kennelijk was het allemaal niet zo belangrijk in de grote-mensen-wereld…
Niets bleek minder waar.

Als ik kijk naar de toekomst, dan gaat het niet om moslims tegenover ongelovigen, maar om gelovigen tegenover ongelovigen! Bijbels en goden passen niet lang meer in deze wereld, vroeg of laat zal dat explosies in de samenleving opleveren. Wij zijn geen religieus volk (meer), wij hebben geen goden meer nodig, en we willen geen tijd meer besteden aan gedateerde verhaaltjes waar niets van klopt, en waar niemand het over eens kan worden. Niet dat godsdiensten meteen verboden moeten worden, maar er moet goed nagedacht worden over de gevaren die schuilen in woorden uit vervlogen tijden. De aarde is niet meer plat. Leugens en fabeltjes kunnen niet langer worden gepredikt als waarheden, ze staan recht tegenover een technologisch hoog ontwikkelde beschaving als de onze. De meeste mensen in ons land weten dat allang, maar ontkennen dat, houden hun hoofden in het zand, omdat hen daarvoor de kans geboden wordt; Kerken blijven staan en schermen zich af, en desnoods bouwen we er nog een moskeetje bij.
Volgens mij moet je extremen in de kiem smoren, en die vind je in het bestaan van de godsdienst in de hoofden van slecht (beperkt) opgevoede mensen. Een koran hoeft niet verboden te worden, maar er moet wèl BIJ verteld worden hoezeer het om meningen en visies uit de middeleeuwen gaat, die niet meer van toepassing zijn op de huidige gesteldheid van ons als levend wezen, visies die niet gewaardeerd zullen worden door de bewoners van dit land, bewoners die wetenschap en ontwikkeling een warm hart toedragen (omdat ze heel goed weten dat daarin de oplossingen schuilen voor survival op deze vergankelijke planeet met al haar energie- en klimatologische problemen..). Het stilstand-denken van de Islam is wat dat betreft een extra zwaar obstakel, maar ook de gevestigde orde der katholieke bisschoppen kan natuurlijk nooit tegen enig verlies. Religie ontzegt zichzelf een voortschrijdend inzicht. En ik vrees dat er een heleboel radicale dingen moeten gebeuren eer men echt wil luisteren, eer men durft te gaan opvoeden MET zelfspot en zelfkritiek, en men in staat zal zijn zichzelf (of het leven) niet meer zo serieus te nemen. Hoe kun je iets lasteren dat niet bestaat? Als “God” een deel van je persoonlijkheid is, is dat een teken van onvolgroeidheid van die persoonlijkheid, zou ik denken. Een geloof is eigenljk gebakken lucht. Een hoog ontwikkelde en progressieve mensheid vereist mondiale unanimiteit, in ieder geval wat die gebakken lucht betreft. There is no other way. Ik zie het dan ook somber in voor deze planeet, want er lopen teveel mensen rond die weigeren te luisteren, die flat-out weigeren de benodigde kennis tot zich te nemen. Het beste zou eigenlijk zijn om met een kleine groep ongelovigen elders een nieuwe planeet op te bouwen. Zou wel eens de enige (maar onuitvoerbare?) oplossing kunnen zijn.

Oh, by the way, ik heb ook een Power Ball met speedometer gekocht, in navolging van mijn halfbroer Basil in Frankrijk, die mij met zijn Gyro liet kennismaken. Aan te raden, als je veel met je armen, handen, polsen en vingers doet.
* De hoogste rotatiesnelheid die ik er tot nu toe mee gehaald heb is 11772 RPM (29 nov 2004).

This Post Has 3 Comments

  1. bientje

    “De meeste westerse islamologen en Arabisten hebben decennia lang in een roes van politieke correctheid couscous zitten eten met de oriëntale oplichters, en geen enkele kritische analyse gemaakt van de ontwikkelingen van de islam en de politieke islam.”
    (Afshin Ellian – NRC 11/01/04)

  2. hankiew2

    je biedt,je gaat of loopt maar… bied je? ga je? loop je? ja toch maar dat wist je ook wel

Leave a Reply