Wintendo

Voor de mensen van een bepaald bedrijf waar de IT-afdeling nogal Microsoft en XP-oriented is, en waar men weigerde naar mij te luisteren… Misschien dat IBM iets meer vertrouwen wekt dan het ervaren oordeel van 1 systeembeheerder:
Our results showed that Linux pipes are considerably faster than Windows 2000 named pipes, and Windows 2000 named pipes are much faster than Windows XP named pipes

Ah, en dan deze, waar ze de Offices tegen elkaar uitspelen, altijd leuk. En oh ja, gemeente Haarlem heeft in de gaten waar men in Vlieland al langer achter was. Maar natuurlijk verklaren ze je voor gek als je liever met Linux wilt werken.
Opvallend trouwens dat men het altijd maar over ‘systeembeheerders’ heeft, terwijl deze lieden vrijwel nooit 1 systeem ècht (mogen) beheren, in de ware betekenis van het woord. Het zijn de eigenwijze strontvervelende a-technische teveelverdienende chefjes die bepalen in welke mate welk systeem beheerd mag worden, en als een beheerder dat graag anders wil, dan moet diegene er maar voor zorgen dat ‘ie het beheer heeft over wie er welk beheer mag uitoefenen, en dus eigen baas worden. De functie-omschrijving ‘systeembeheerder’ is in alle andere gevallen namelijk niet in overeenstemming met de realiteit.

This Post Has 2 Comments

  1. Je weet wel

    Tis allemaal niet vooruit te branden 😉

  2. hans

    En dan heb je het nog maar over linux moet je e eens horen over MacOs X maar goed ik weet beter, alles beter dan winshit op zo’n aqaurium ( vind het gewoon afzichtelijke bakken)

Leave a Reply