Gmail is safe

Nu Obama de boel regeert vind ik dat we Google meer kunnen vertrouwen. Zo simpel ligt dat gewoon.
Daarom wil ik iedereen die nog zit te klooien met van die debiele e-mailboxjes van maar 10 tot 50 MB (upc, telfort, planet, tele2, club.fr etc.) aanbevelen een gmail account aan te maken. Je krijgt daar nu bijna 8 GB gratis voor opslag van al je mail. En ja, die e-mail kun je ook secure raadplegen via pops of IMAPs servers, dus alle software werkt ermee en je kunt je oude email er dus rustig neerzetten. Plus dat je dan meteen vanaf overal de webmail van google kunt raadplegen. Je hoeft de mail niet eens te laten staan bij gmail, kunt ‘m gewoon lokaal opslaan. Ben je in ieder geval af van die idioterie van een “te volle Inbox” waar niets meer bij kan totdat ‘ie geleegd wordt. Komt nog bij dat Google enorme attachments van 17 MB accepteert. Bij veel Internet Providers lukt je dat niet eens.

En kom niet met dat gezeur over de woorden-scan die gmail hanteert om gericht te adverteren. (Ik gebruik AdBlockPlus en ik zie ze niet eens.) Alles wat u over de internetknooppunten heen laat gaan wordt al jaren op woorden gescand. Ik durf te stellen dat je privémail bij Google meer te vertrouwen is dan wanneer die opgeslagen staat bij de mailservers van bijv. xs4all of welke andere nederlandse provider dan ook. Al was het maar vanwege die belachelijke score van NL voor wat betreft lijntjes aftappen.

Kom alsjeblieft ook niet aan met Hotmail of Livemail. Vergeleken met Gmail zijn dat Pain-In-The-Ass systemen waar nog steeds geen zichzelf respecterende mailserver mee wenst te communiceren, omdat ze zo aan het knoeien zijn met spamwering. Als je een @hotmail of @live adres gebruikt, dan mag je hopen dat je ooit het antwoord zult ontvangen. Sterker nog, als ik email ontvang van iemand met zo’n @hotmail of @live adres, dan weet ik niet meer of het zin heeft om te antwoorden. Bij Gmail heeft de ontvangende kant tenminste altijd volledige inzage in datgene wat als spam opzij werd gezet. Overigens heb ik Google daar, na 4 jaar testen met gmail, nauwelijks de mist mee in zien gaan. Misschien 2 emails in die 4 jaar die per abuis in de spambox terecht waren gekomen, waar de verzender dan al voor waarschuwde omdat het om automatisch gegenereerde emails ging.

By the way, wat handig is; Als je julius.thijssen@gmail.com aanmaakt, dan doet juliusthijssen@gmail.com (zonder de punt) het ook!

Leave a Reply