Preventief pasfoto’s maken

Post van de staat. Dat mijn paspoort binnenkort verlopen zal zijn. Of ik eraan wil denken dat de identiteitsmafia weer geld van me gaat aftroggelen; Ook al is mijn huidige pas nog zeker 10 jaar lang houdbaar, het document dient preventief doorgeknipt te worden door een daartoe bevoegd gemeente-ambtenaar. Waar het allemaal om draait tegenwoordig:
Preventief dingen doen. Preventief fouilleren, preventief mensen oppakken en opsluiten, preventief films verbieden en zelf-censuur plegen, preventief gegevens opslaan. We zijn bovendien allemaal potentieel terrorist geworden, dus moeten pasfoto’s aan een heleboel strenge eisen voldoen. Want de biometrische gegevens moeten wel deugen (of een soortgelijk flut-argument). Kan me niet herinneren daar mijn goedkeuring voor verleend te hebben, maar goed, mijn stem schijnt voor de fascistoïde regering van dit land niet te tellen. Sterker nog, op zoek naar hoe ik mijn eigen pasfoto’s kan maken, botste ik op dit artikeltje, waar mijn ogen knipperden van verbazing omdat het casual eindigt met
“Als de proef slaagt, is het de bedoeling dat per 1 juni 2009 alle gemeenten zelf de pasfoto’s gaan maken. Op die datum wordt het ook verplicht vingerafdrukken in het paspoort op te nemen.”
Wablief?! Alweer iets nogal belangrijks wat ik schijnbaar heb gemist? Waar ik niet over ben ingelicht, waar ik niet mee heb ingestemd, mijn goedkeuring niet voor heb verleend, en dat wordt maar gewoon hup ineens “verplicht”? WTF?! Waar was de inspraakronde? Het referendum? What’s next? De chip, die per 1 juni 2020 verplicht in uw bovenarm wordt geschoten? Uw DNA, wat per 1 juni 2010 verplicht in onze database wordt opgenomen? Ik word echt even niet goed. Wat als ik weiger mijn vingerafdruk te geven? Word ik dan opgepakt omdat ik niet mee werk met justitie? Is dat dan bij voorbaat “verdacht” en heb ik dan bij voorbaat “iets te verbergen”, en mag ik dan preventief de cel in? Sorry hoor, lezers, maar hoe hebben jullie het zo ver laten komen zonder tegen te stribbelen? Zijn jullie nu helemaal gek geworden?

Mensen die niet gek zijn geworden zijn mijn goede vrienden van rantmedia in Canada. Check hun nieuwe video-releases van oude lange tv-shows, de eerste 3 zijn al te downloaden als torrents voor de liefhebbers. Is wel engelstalig, trouwens.

U kunt weer tekenen.

Leave a Reply