Stressbestendig

Ambition is a poor excuse for not having sense enough to be lazy. – Milan Kundera ;-)

Opvallend: Als je niet stressbestendig bent, of hebt besloten dat niet te willen zijn, dan is er zo te zien geen enkele vacature voor je vrij. Nergens. Daarbij kom ik de minst stressbestendige mensen juist tegen op plekken die volgens de vacatures van nu “goed kunnen omgaan met stress” vereisen. Stressbestendigheid is, kortom, het zoveelste trendy vacature-vulsel waar je eigenlijk niets aan hebt. Je vraagt je in ieder geval af wat mensen moeten doen die denken te weten dat ze niet tegen stress kunnen. Liegen? Schijnbaar doet de rest dat dus ook, anders zouden ze niet allemaal zo stressy elk mogelijk gaatje in werktijd vullen met de jacht naar sigaretten en dat ene plekje waar ze mogen roken op het werk. Als mensen al stressbestendig kunnen zijn, dan is een roker allesbehalve dat. Bij hen is het meer een smokescreen.

Leave a Reply