Ziek zijn loont

De nieuwe zorgverzekering moedigt het gezond zijn niet aan. Zo nemen de kosten voor mensen die nooit zorg nodig hebben, die nooit ziek zijn (waaronder ik, meestal), toe, en de kosten voor mensen die zich naar de kanker hebben verwaarloosd af. Wat strategisch weer. Hebben gezonden meer geld over of zo? Ik begrijp sowieso al niet waarom het zo duur is geworden. Kan me nog herinneren dat ik per maand 28 gulden, ja florijnen, betaalde voor het ziekenfonds. Daar zaten toen zelfs alle standaard tandarts-behandelingen bij. OK, nog met amalgaam-vullingen, maar als je onderzoek doet, kom je er achter dat het modernere spul niet duurder is om te fabriceren (dan amalgaam), maar zelfs goedkoper. Bovendien zouden uitbreidende automatisering en lagere prijzen in de computer- en internet-wereld voor verlaging moeten zorgen. Natuurlijk niet als je IT-projecten 20 keer te duur uit laat vallen. Met andere woorden, zou het niet gewoon zo zijn dat wij nu meer moeten betalen omdat die knoeiers zoveel poen verbrassen aan stomkoppen op de verkeerde plek?

Daarover gesproken;
Als u bij zo’n afdeling personeelszaken werkt, mensen zoekt voor dergelijke verkwist-projecten, en kennelijk zo graag duizenden euro’s weggeeft aan incapabel personeel, bied ik mij graag aan voor medewerking aan het volgende mislukkende Plan Van Aanpak, waarbij ik dan voor een jaar of 2-3 vijfhonderdduizend euro ontvang, en het resultaat van mijn ‘werk’ ongestraft bijna niets hoeft voor te stellen. Bewust niet. Ik vermaak me wel op de door u aan mij toegewezen werkplek. En hou me wel even koest. U schijnt duidelijk naar werknemers van zulk gewetenloos kaliber te zoeken, die hun smoel houden over hoe ‘hard’ ze voor niets vaag werken in het door u verzonnen ‘overheids-project’. Ik kan zo’n bedrag na afloop dan heel mooi en zinvol gebruiken voor veel nuttiger doeleinden. Voor een Vie En Rose, zeg maar. ;-) ‘Iedereen’ blij. U mag mij bellen op 0206000288.

Leave a Reply