Klamboe van Faraday

Zoals u had kunnen vermoeden naar aanleiding van dit bericht slaap ik tegenwoordig thuis standaard onder een klamboe. Geweldige uitvinding, zo’n muggennet. En in plaats van dat het claustrofobische gevoelens opwekt, voelt het juist alsof je weer een kind bent, heel erg beschermd. Herinnert u zich die sensatie nog, tentjes maken, spelen onder lakens enzo? Je wordt er echt helemaal blij van. Zo cool ook om die beesten (muggen, spinnen) uit te kunnen lachen!

Maar jult zou jult niet zijn als hij de klamboe-wereld niet wilde verbeteren:

– Het ‘gaas’ van mijn klamboe is gemaakt van 100% micro-polyester. Zou het niet slim zijn om een klamboe te maken die meteen fungeert als kooi van Faraday? Door ‘m te voorzien van een geleidend metaal, iets met koper of ijzer erin? Hoeft maar heel dun te zijn om het te laten werken. Dan ben je pas zeker van een veilige gezonde nachtrust, zonder bestraald te worden door al die zenders overal. U kunt mij namelijk wijsmaken wat u wilt, van mijn DECT basisstation heb ik daadwerkelijk last ondervonden, dat schijnt te zijn omdat die krengen pulserend zenden.
Moet ik dit idee niet patenteren, en er schatrijk mee worden? Anyway, u zag het hier het eerst, dan weet u dat ;-)
Update: Verdorie, ze bestaan al. Hoewel de uitvoering en prijs ervan beter kunnen.

– Het zou mooi zijn als mijn klamboe pikzwart of donkerbruin was geweest. Dat slaapt nog beter. Die van mij is khaki.

This Post Has 2 Comments

  1. Michiel de R

    Maar wat je zegt over een klamboe van faraday lijkt me wel wat! We verzamelen steeds meer elektrische apparatuur om ons heen, terwijl men volgens mij stiekem heel goed weet dat het niet goed is voor ons lichaam. Grappig dat je problemen hebt gehad met een DECT basisstation. Mijn DECT apparaat stoorde op m’n ADSL modem (verloor steeds verbinding), op m’n DCF-klok en zelfs op de video. (jaja, we hebben er nog zo een staan met van die banden)

Leave a Reply