Webstuff updates

Heb een aantal van de door mij beheerde en/of ge-installeerde pivot weblogs eindelijk voorzien van het mooie URL systeem voor de entry-links. Leuker voor in de browserbalk en beter voor de Google ranking. Moet er nog een paar omkatten, o.a. die onder lulligvoorme.nl, maar die heeft speciale eisen omdat de rss-feed een enclosure gebeuren bevat, dus dat is weer even wat extra prutswerk.
Ondertussen meteen de boel updated naar pivot-versie 1.40.3, en wat web-servers voorzien van mod_security en mod_dosevasive. En ganse IP-adres ranges van layeredtech en easyspeedy geblokkeerd, deny from 72.232.234, deny from 82.103.139 bedoel ik. (Laten ze daar eerst maar eens fatsoenlijke anti-zombie activiteiten ontplooien of zo.) Ook heb ik op een door mij beheerd webmail-gebeuren eindelijk mogelijk gemaakt dat je attachments van 22 MB aan je mail kunt plakken, en dat ze dan nog aankomen ook. (Intern dan. Niet alle ontvangende mail-servers accepteren zulke aanhangsels..)

Jammer dat ik dit soort klusjes niet betaald kan doen, trouwens. Er zijn wat webplekken waar ik wel wat krijg voor mijn beheerwerk of knoeien met de code, maar het gros is liefdadigheid, en de verdiensten zijn snabbeltjes, gratis etentjes en dergelijke ruilhandel. Op zich best OK, ware het niet dat ‘t in deze maatschappij niet telt zo lang het niet belastbaar is.
Wel heb ik uitgevonden dat als ik het een beetje handig aan zou pakken met Google-Ads, ik daarvan dan al gauw redelijk royaal rond zou kunnen komen als ik bijv. in Servië of Montenegro zou gaan wonen en leven.. Moet ik wel actief content providen natuurlijk, maar zo lastig is dat niet. Die miljoenen internetters die zich de pleuris vervelen zijn vrij gemakkelijk te entertainen;

Zo heb ik hier een leuk gebeuren over verhalen van maar zes woorden lang. “Met zijn auto keihard langs flitspalen.” is toch erg leuk gevonden.

Leave a Reply