Is Voor Losers

Geweldig hoe machtig die zinsnede is. Je kunt het bijna overal achter knallen, en mensen raken helemaal van streek of opgewonden van alleen die woorden:
“[gebruiksvoorwerp/merk/systeem/protocol/activiteit/club] is voor losers!”

Ik gebruik het graag om een oeverloze discussie mee te doden, bijv. over welk software-pakket ergens nu het beste in is; “WSFTP is voor losers!”
De aanhang van WS FTP is daarmee woedend, maar weet eigenlijk niet waarom. Want het leuke is dat je niet eens zegt of je zelf een loser bent, of dat het erg is om een loser te zijn, of dat het zin heeft om na te gaan waarom betreffende onderwerp “voor losers!” schijnt te zijn. Het staat er alsof het waar is, en omdat het er staat schuilt er vast een waarheid in. Soms kunnen mensen daar heel slecht tegen. Het liefst vernietigen ze het ganse bestaan van de zin die eindigt met “is voor losers.”

Leave a Reply