Je bent zeker gefrustreerd?

Weer zo’n goedkoop, overal te misbruiken, gelegenheidswoord om mee te schermen; “gefrustreerd”.
Leg ons nu eens in begrijpelijke taal uit wat dat woord precies wil zeggen over een mens, want ik heb daar nooit een duidelijke omschrijving van gezien of gehoord. Zichzelf in stand houdende gebakken lucht, die tot in de eeuwigheid zal worden heen en weer gepaast tussen scheldende mensen zonder steekhoudende argumenten. Gooi ‘m er maar weer in, Frits:
“Volgens mij ben jij een klein beetje gefrustreerd,”
alsof dat een soort key to everything zou zijn ofzo. Ooo, verrek, nee dàt verklaart alles, hij is “gefrustreerd”! Maar natuurlijk! Daarmee komt alles samen. Nu weet iedereen wat hem/haar te doen staat en waar we hem moeten indelen, namelijk onder “de gefrustreerden”. Pff. Wat een onzin. Ik bedoel, waar gáát dat over? Ik probeer me er iets bij voor te stellen, maar veel verder dan een vaag soort prematuur “die moet eens naar een psychiater” kom ik niet met dat “gefrustreerd”. Kom, leg het ons eens uit. (In het zeer onwaarschijnlijke geval dat het u wèl iets zegt..)

Over psychiaters gesproken, speelden die niet onlangs de hoofdrol in een boeiend filmpje? Weet ik ook weer waarom ik daar nooit een cent aan zal betalen in mijn leven. Eigenlijk gewoon een soort klets-prostitutie, sprech-hunden die je kunt betalen om naar je onzin te luisteren. Voor als je geld teveel hebt. Voor als je “gefrustreerd” bent.

Leave a Reply