duur monteurtje aangeboden?

Even in Frankrijk geweest. Heb daar onder andere bij mijn moeder ADSL en wifi gerealiseerd. Beetje dure monteur dus, eigenlijk, als die helemaal uit NL over moet komen ;-) Het was weer een flink leerzame ervaring. Zelfs even in de France-Telecom apparatuur mogen knutselen (zie foto ;-) Ondanks de bijna 5 kilometer afstand tot de centrale en de hoeveelheid ruis op de bovengrondse telefoondraden daar, draait het toch maar mooi met 325 kbit/s upstream sync. Met het G.dmt.bis protocol, want met G.dmt wilde die niet hoger dan 320 kbit/s.

De provider bij mijn moeder daar is nu club-internet, omdat die gewoon peeren met de AMS-IX (aan te raden voor nederlanders in F). Die fransen doen wel rare dingen, zo ontdekte ik dat ze 404 File Not Found replies en verkeerde DNS verzoeken vertalen naar een eigen club-internet pagina, wat impliceert dat ze AL hun poort 80 traffic monitoren, of misschien zelfs cachen. Eigenlijk iets wat ik zelf niet zou pikken, als me dat door mijn provider zou worden opgedrongen, maar goed, ik ben geen ‘gewone’ klant. Ik wil een zo puur mogelijke link met het net, en geen poespas of probing van tussenpersonen (AIVD: afblijven, graag). Ook werken ze bij club-internet adsl met die klote-uitvinding die PPPoA heet, die we hier in NL ook nog veel tegenkomen. Hopeloos, dat getunnel met authenticatie servers, terwijl je lijn en MAC-adres zelf al unieke identifiers zijn. Natuurlijk ook die rare truuk die “een dynamisch IP-adres” heet, zelfs elke keer een nieuw IP-adres na inloggen via dat PPPoA. Toen ik dat zag dacht ik al meteen dat dit wel eens spannend kon worden voor wat betreft het toegankelijk krijgen van een modem en VNC vanaf de buitenkant van de lijn, maar daar was Oom jult’s singleclick UltraVNC to the rescue! Which reminds me:
Mocht u in Frankrijk, of zelfs Italiƫ, wonen en mij reis en verblijf (ruim) willen vergoeden, dan realiseer ik bij u zomaar ADSL en wifi.. ;-)

Leave a Reply