Allerminst lullige rotwereld 23

Geen 1 april grap, maar wel the revenge of jult in een jam-packed emotioneel luisteravontuur van speelfilmlengte. Hoofdtelefoon verplicht. Ademhalen verboden. ;-)
23 kun je hier downloaden.
Met onder andere:

 • uw syriana bom hier
 • zolderkamerhumor
 • den schreeuwenden radioman (hier rechts)
 • tv, subtitles, opzeggen upc e.v.a.
 • den nederlandschen puzzeltaal
 • niet nader verklaarde rotwereld items
 • raad de porno
 • not doing anal
 • sex met 2 vrouwen?
 • not a word – fall of snow (tnx to podshow)
 • ricky gervais & larry david
 • losers met grootheidswaan
 • gevaarlijke losers in het verkeer
 • het groote kaasschaafgevaer
 • blau rant, spam rant
 • we doen allemaal maar alsof
 • skibonk (uit de archieven; 13-jarige julius overhoort een nichtje)

"Wij zoeken met spoed een"

Ik zie dat steeds vaker: Werkgevers, ‘headhunters’, ‘bemiddelaars’ of werving en selectiebureaus die headhunten voor detacherende bemiddelaars (of vice versa), die schrijven dat ze met spoed iemand zoeken die zus en zo kan, maar degene vinden die precies is en kan waar ze naar zoeken blijken ze helemaal niet te willen. Ja, dan houdt het op hè? Als je eigenlijk helemaal niet iemand zoekt die kan wat je in je advertentie vraagt, sodemieter dan alsjeblieft op en ga je eigen tijd verpesten!
“Ben jij de persoon die wij zoeken?” Ja.
Blijkt vervolgens ergens uit dat wij jou zochten? Nee.
En maar door-adverteren met dezelfde tekst. Maanden later lees je nòg dat jij de persoon bent die ze ‘zoeken’.

Eenzelfde verschijnsel nemen we waar bij de overheid. Die blijft maar beweren dat het zo ‘goed gaat met de economie’, en dat er sprake is van ‘sterke groei’, terwijl niemand die ik ken dat ergens aan merkt. Olie is er plotseling ook weer genoeg, schijnbaar.

De Circus-Cam

En alweer een nostalgische meel die het daglicht nu (in 2007) maar eens moet zien :-)

Beste Michiel,

Toch nog met enige verbazing kennis genomen van de inhoud van je schrijven aangaande de webcam.
Bij Talkradio mocht ik nog veel minder, en ik zie geen verband tussen het installeren van een webcam en het feit dat ik voor TalkRadio werkzaam ben geweest. Zonder excuserend te willen overkomen;
Het gaat om beeldjes die eigenlijk enkel door personeel bekeken en begrepen werden, daar is ‘ie zelfs op gemaakt en te beveiligen (als de publiciteit het probleem is). Het nut daarvan heeft zich voor technici en systeembeheer al vaak bewezen, trouwens. De pagina had maximaal 5 ‘outside’ bezoekers per etmaal, meestal waren die dan terugkerend, waaruit kan worden opgemaakt dat men de pagina als positieve spin-off ervaarde van het kille nieuwsgebeuren op de radio en het stille (puur om geld draaiende) bn.nl

De webcam zelf komt van Carlo, en heb ik -uitvoerend- in samenspraak met, met medeweten van de afdeling techniek en systeembeheer van nut gemaakt. Overigens was jij ten tijde van de installatie op vakantie (mei/juni?), maar sowieso zijn er bij het idee mensen van de overkant op de hoogte gebracht, en wilde men kleine plaatjes ervan zelfs graag op bn.nl gaan gebruiken. Dat is wegens tijdgebrek niet in uitvoering gebracht, maar men was (toen) unaniem positief, en is dat tot op de dag van vandaag nog altijd, bij mijn weten.

Wat betreft het naar buiten treden over BN (in nieuwsgroepen) heb ik niets gelezen of getekend waaruit zou blijken dat ik dat niet mag. Meestal verdedig ik het bedrijf, op internet, en gebruik ik daarbij notabene exact dezelfde argumenten die jij gebruikt naar Klaas de Vriezen toe e.d. Dus, inderdaad: Waar blijft mijn contract? Daarin hoort dan een alinea waarin staat dat ik me in generlei vorm negatief mag uitlaten over het bedrijf BN, ook niet als het gaat om discussies met radiovrienden op internet :-)
Meeste mensen die over hun eigen werkgever ‘kritiek’ leveren, of sowieso hun eigen reputatie verpesten middels schrijfsels op het web doen dat anoniem of onder een valse naam, ik weiger dat te (gaan) doen. Past niet bij mij als mens. Ik zie internet als mijn persoonlijke FNV, wat dat betreft 😉
Veel mensen hebben een signature met disclaimer onder hun schrijfsels op internet, ik hou daar dus niet van.

Ook denk ik dat je de luisteraars niet moet onderschatten in hoe/wat zij van/over mij en BN vinden en denken, met of zonder die webcam of nieuwsgroep-berichtjes want die maken in die luistercijfers – volgens mij – alleen maar verschil in positieve zin.

Tot slot, en dat heb ik al heel vaak gezegd;
Bij mij krijg je het 1 niet zonder het ander. Je kunt onmogelijk van mij verwachten dat ik (zonder dat ik dat behoor te doen) het geluid voor de draaggolf in de lucht houdt ‘s nachts, maar tegelijkertijd hier geen lol aan beleef en zo nu en dan eens een grapje maak, zoals een webpagina met alleraardigste aangezichten van studio 1 tot leven wekken, of “god@bn.nl” als afzender gebruiken. Ik ben vooral bezorgd dat als ik me te streng in moet binden, dit te merken zal zijn aan afnemende inzet/motivatie van mij als mens.

Groeten,

Julius

Referrerspam blocklist

Mijn inmiddels wereldberoemde shit-referer block-list heeft afgelopen dagen extensieve updates ondergaan. Er is weer een nieuwe zooi rot-domeinen door klootzakjes geregistreerd, namelijk. Dat gaat tegenwoordig in golven, nu zijn het weer allemaal spaanse domeinnamen, en namen met spelfouten erin, waarlangs men u wmf files opdringt (in de hoop het zombienetwerk nog verder te kunnen uitbreiden natuurlijk). Om zwaar depri van te worden. Vooral ook de termen die gekozen worden. Dat er mensen zijn die veronderstellen dat er grote belangstelling moet bestaan voor zaken als “penectomy” is toch werkelijk te ziek voor woorden?

Mocht je ooit een merknaam of domeinnaam willen gaan gebruiken en registreren, dan kan ik je aanraden de ‘strings’ die in mijn block-lijst voor komen niet te gebruiken.

Piracy is good?

Als je een beetje Engels kunt verstaan kan ik je deze presentatie-film van Mark Pesce aanraden: .torrent (200 MB .mov) Hij heeft een goed verhaal over the end of TV as we know it. De link naar de film en een deel van zijn verhaal staan ook hier.

Mocht je nog nooit torrents hebben gedownload, dan is er voor de Windows users het geweldige µtorrent (is een NLse taalmodule voor). En handige hulp voor wat je met je modem/router moet doen om bittorrent verkeer soepel te laten verlopen is hier.

Freedom: Make ogg, not mp3

Why is mp3 the standard? Because it’s better than everything else out there?
No. mp3 is the standard because its creators licensed it broadly to spur its adoption. Then, once it was the de facto format, they started to enforce their patents aggressively and restrictively.
The Free and open source multimedia codecs such as the Ogg family of codecs are superior, and they are not patent-encumbered. Never have been, never will be. That’s why we support Ogg Vorbis (lossy) and FLAC (lossless) for general audio, Speex for speech, and Ogg Theora for video.
For those people who insist upon using mp3, it’s not difficult to figure out how to get these players. Still, we’d much rather change the world instead of going along with it.

(taken from the fedoraproject wiki)

Is Ogg Vorbis really better? Yes: Proof is here here here here and even here..