Eindelijk eens goed, verdorie

Velen hebben de songtekst online gezet, en denken dat ze net zo stoer zijn als Pippi, maar niet één ervan is authentiek en correct. Daarom doe ik het maar even :-) Ja, anders blijft het maar fout in al die zoekmachines staan, en vervalst dat de geschiedenis. Julius Lullius presenteert de enige officiele versie, zonder fouten. Uit de tijd dat kleine meisjes nog woorden als “ofschoon” gebruikten, en dan niet voor studiebol werden uitgemaakt;

2 maal 3 is 4
wiedewiedewiet en 2 is 9
‘k richt de wereld in,
wiedewiede naar mijn eigen zin.

Hai Pippi Langkous
tolleri, tolleré, tollehopsasa,
hai Pippi Langkous
die doet haar eigen zin.

3 maal 3 is 5
wiedewiedewie wil van mij leren ?
4 min 5 is 2
diedeldodeldoe eens met ons mee !

Ik heb een huis,
een kakelbont geval,
een aapje en een paard,
gebruiken het gewoon als stal.
Ik heb een huis,
ofschoon ik heel graag reis,
en ieder die mij mag,
die rekent mee op onze wijs;

3 maal 3 is 6
wiedewiedewie wil van ons leren ?
4 min 5 is 2
wiedeldodeldoe eens met ons mee !

* het originele muziekje, met deze tekst erin dus, is hier gratis te downloaden.

Leave a Reply