WC stress

Dat is balen, er ‘s avonds laat zittend op de bril achter komen dat je pleepapier op is. Zulks is me wel vaker overkomen, dus geen ramp, even goed nadenken jult; De zaak uitstellen en op zoek naar de reserve-rol in de gangkast, of in de la in de keuken, of onder de gootsteen, of anders toch zeker nog wel die ene rol uit mijn gereedschapstrolley of uit mijn EHBO-lade? Maar ditkeer blijk ik er een rol of 4 naast te zitten, in mijn verstrooide met andere dingen bezette hoofd. Geen rol meer in mijn hele huis te bekennen! Aah nee, fuck! En ik moet eigenlijk best nodig. Zou de avondwinkel nog open zijn? Nee, het is na 23 uur. Is er geen nachtwinkel in Amsterdam? Even gaan schijten voor 1 euro op het Centraal? Bah, nee! Dus wat nu? Want dit is geen zuid-Frankrijk, ik kan niet even het bos in en grote bladeren van een kastanjeboom of vijgenboom gebruiken of zo. Bovendien regent het pijpestelen. I need papier. Papier hier. Keukenrol? Ook niet in huis. Kranten dan maar? Is wel erg hard. De laatste gamma-folder soms? Nog harder. En niet ruw genoeg. Verrek, ik heb nog zakdoekjes, van die goedkope van Super de Boer. Kan dat wel het riool in? Slechte ervaringen met verstopt geraakte rioolpijpen. Dat nooit weer. Waag het er toch maar op, met die zakdoekjes. Ik kan ze uit elkaar raten, dan zijn ze wat minder stevig. Moet lukken…

This Post Has 6 Comments

 1. Michiel

  Uhh, heb je dit vóór of ná de poging met zakdoekjes geschreven…?

 2. jult

  Goed punt 😉 Net ervoor. Ik schreef als het ware hardop.

  Dat lukte overigens prima met die zakdoekjes. Wel wat duur, maar ja, je moet wat hè..

 3. Martijn

  Ik heb zo’n zelfde gevalletje een keer aan de hand gehad…heb toen koffiefilters gebruikt…sinsdien zorg ik altijd voor voldoende wc-papier in huis..

 4. jult

  Wow, natuurlijk, koffiefilters. Die had ik ook nog liggen! Why didn’t I think of that? Misschien omdat je ervan consumeert, poep en eten/drinken zijn meestal niet de meest gewenste combinatie.

 5. Michiel

  Wees blij dat je het niet hebt geprobeerd met koffiefilters 😀
  Die zijn toch gemaakt om vocht door te laten…? Bah.

 6. Martijn

  @Michiel. Nee..de waterdoorlatende eigenschap van toiletpapier is inderdaad zeer slecht te noemen 🙂

  Bij gebrek aan koffiefilters draai ik het proces om. Ik zie het probleem niet.

Leave a Reply