Punselie Biscuit House

Dit koekjes-merk schijnt financieel in de problemen te zitten. De ingrediĆ«nten zullen wel duur geworden zijn. Daarom even wat gratis reclame. Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van punselie’s, absoluut de lekkerste mini-wafeltjes op aarde. Niet te snel opeten, ook al is de verleiding groot. Ik wil in ieder geval niet dat Punselie’s Punselies verdwijnen, nee. Heb ze ooit ontdekt dankzij mijn moeder, die ze ineens bij de thee had.
Over mijn moeder gesproken. Laatst, in een gesprek met generatiegenoten, kwam ik er achter dat ik vrij uitzonderlijk ben in dat ik nog nooit geld heb geleend van mijn ouders. Handje ophouden is er bij mij niet bij. Ik heb wel eens wat cadeau gekregen, zoals een verhuistransport, de vloerbedekking waar ik nu op zit, de kosten van een opleidinkje, een beloning voor het niet gaan roken, de kosten voor het niet halen van mijn rijbewijs en meer van die dingen, dus misschien heeft dat de noodzaak om te lenen wel voorkomen. Dat dacht ik, tot ik hoorde wat voor bedragen die generatiegenoten zoal hadden geleend. Het lijkt erop dat ouders in veel gevallen als een soort goedkope vergeetachtige kredietbank fungeren. 20000 gulden lenen waarbij per maand 100 gulden moest worden afbetaald, en de afbetaling in veel gevallen na verloop van tijd werd kwijtgescholden, dat soort zaakjes. Of al die verwende nesten en rijkeluiskindjes dus even wat geld willen pompen in het voortbestaan van Bertus Punselie’s Gouda-ruitje ;-)
Twee keer niet meedoen met die belachelijke staatsloterij en je hebt het er al uit!

Leave a Reply