Eiland

Vanavond ga ik met een vriend naar de film The Island omdat ‘ie in de Grote Zaal van Tuschinski draait, en omdat zowel die vriend als ik wel gesteld zijn op Scarlett Johansson. Ik hoorde laatst dat Amsterdam schijnbaar het walhalla der homofielen gevonden wordt, derhalve denken mensen meteen dat je gay bent als je hier als twee gezonde jonge mannen naast elkaar grappend en lachend door de stad fietst. Fijn.
Opvallend is dat als je de tickets vooraf koopt via internet (omdat je geen zin hebt in dat stomme uur-vantevoren-afhalen gezeur), pathé al je gegevens in een eigen database opslaat. Naam en adres zijn zelfs verplicht om in te vullen. Creditcard-gegevens slaan ze daar natuurlijk ook bij op. Hoppa, weer een vage ongecontroleerde plek erbij om iemands gangen later na te gaan, en zonder enige controle lang te bewaren en door te spelen aan de MPAA enzo ;-)
“Zo zo, dus u bent naar die film geweest, terwijl u die ook al had gedownload van internet? Wij vinden dat verdacht gedrag, meneer, komt u maar even mee.” etc.
Dat krijg je namelijk als het ultimatum van die zogenaamde terroristen afloopt op 15 augustus, en de vuilnisman gaat staken in de hoofdstad; In 1 van de zakken kàn een bom zitten. Een overspannen politieapparaat en een zooi corrupte politici die van onbesproken gedrag zouden zijn weetjenog. Kortom een zootje ongeregeld weer.

Ondertussen dooit het hard in west Siberie, daardoor komt nogal wat methaangas vrij, en dat maakt het hier flink warmer. Natuurlijk denkt men nogsteeds dat ‘de mens’ verantwoordelijk is voor de natuurlijke opwarming van de planeet. Wist u dat we zelfs achterlopen vergeleken met eerdere periodes na een ijstijd? Dat het eigenlijk te koud is voor het tijdstip na de laatste ijstijd waar wij ons nu in bevinden? Vast niet, want dat vertellen ze er liever niet bij. In plaats daarvan is de Solar Generation gestart, voor studenten die klimaatverandering willen tegengaan. Hey, als je dan zo graag de kosmos wilt gaan beheren heb ik een idee (copyright Pippi Langkous, notabene!): Bouw een waterpijpleiding die wereldwijd voor doorvoer zorgt. Voer het aan in droge gebieden, en voer het af in te natte gebieden. Veel succes! ;-)

Leave a Reply