Behoorlijk lullige rant 18

Hier is de mp3 ~120 kbit/sec VBR
Het eerdere streven van 30 minuten is alweer mislukt. Sorry ;-)
En nee, ik heb geen ADHD.

Achtergronden m.b.t. deze episode:
– leuk treintje op de dijk bij het Westerpark ergens begin juli 2005
– hij heeft het koud in de hollandse zomer
– fedora core kernel panic
– inkomen omlaag, prijzen omhoog, en dus hand van de knip
– de wet die u geacht wordt te kennen
– reptielen zijn cool en padden zijn lief
– a clean, neat, and orderly work-place is a sure sign of a sick mind.
waar geen tijd meer voor was in de show

This Post Has 14 Comments

 1. Martijn

  Mijn Iriver had het effe moeilijk met de MP3 maar uiteindelijk ging het goed (na de trein zeg maar).
  Heb me weer goed vermaakt met je show in de busrit naar mijn werk. En dat hele Londen verhaal zit mij ook niet lekker..

 2. jult

  Overigens nog een tip;
  http://www.2600.com/offthewall/2005/0705.html
  De uitzending van 26 juli in London is erg interessant.

  Hoe bedoel je ‘had het effe moeilijk’ precies? De mp3 verschilt niet van vorigen, en wordt niet anders na de trein. Misschien eerst in geheel downloaden, dan pas luisteren.

 3. Martijn

  Mijn Iriver IFP 799T liep twee keer vast in de mp3 (in het begin). Ik hoorde een piep…het display viel weg en de Iriver skipte naar de volgende podcast. Toen ik in de mp3 een halve minuut “sprong” was het euvel verholpen en heb ik verder geen problemen ondervonden.
  Wat viel me nog meer op? Ik heb mijn mp3 speler op “aftellen” ingesteld. De teller stond al op nul en de show liep door…dit heb ik overigens ook bij de Catholic Insider podcast…is volgens mij VBR gerelateerd. Maar dit gaat allemaal om de vorm…de inhoud van de podcast was prima…morgen weer naar Montpellier…ik zal een keer toeteren!

 4. jult

  Is dat op de nieuwste firmware van die 799T ?
  (just curious)
  Ik denk erover de mp3 ietsje zwaarder te maken (rond de 130 kbit/s) en te vervangen, ik bedoel, als ik toch al broadband target, waarom dan niet meteen vet broadband HiQ, nietwaar?

 5. Martijn

  Ik zat nog te twijfelen om het erbij te zetten. Dat wil ie vast weten dacht ik nog…nah…ok..ver 1.25…HiQ rules…ik wil de intercity voelen….hier in Grenoble…

 6. Pathfinder

  Hallo Jult ,
  misschien ook een beetje lullig voor je maar die MP3,s van jouw en andere VBR bitrate Podcasters is op o.a mijn iAudio5 en andere toch niet bepaald goedkope MP3 players wel af re draaien maar het versneld vooruit en terug spoelen en bijbehorende tijdsaanduiding is een shitzooi. Als ik de MP3 omzet naar b.v. 64 Kb/sec dan werkt het prima.
  Waarom toch die VBR , het kwaliteits verschil is te verwaarlozen !
  Als ik Adam Curry en de DSC hoor is dat wel prima met vaste bitrate.

  Groeten Pathfinder Makkum

 7. jult

  Tot mijn grote spijt moet ik je mededelen dat het probleem zit in de afspeel-apparatuur. De VBR die ik gebruik is geheel volgens de ISO-standaard, zelfs vastgesteld door de Fraunhofer-Gesellschaft (FhG) en het gebrek aan ondersteuning ervan is niet mijn probleem. Het is al erg genoeg dat ik niet alleen Ogg Vorbis files kan leveren en me heb laten zinken tot het leveren van het outdated MP3-formaat.

  En nee, de kwaliteit van VBR is ECHT niet te vergelijken met CBR;
  Lees je eens in: http://jthz.nl/mp3/index#VBR
  De mensen die beweren dat ‘het te verwaarlozen is’ hebben geen idee van geluidskwaliteit. Sorry.

 8. Pathfinder

  Hallo Jult,
  Om te beginnen heb ik hier een van de beste MP3 Flash speler qua geluid die er is en wel de iAudio5, dit na vele andere modellen getest te hebben.( en deze kan ook Ogg Vorbis aan )en met verschillende bitrates.
  Je zal wel gelijk hebben met VBR als je alles thuis op een PC en met goede boxen test maar ik denk dat de meeste de Ipods met een portable MP3 speler beluisteren en dan wil ik wel wedden dat als je bv. met 128 kb CBR je Ipod maakt dat dat hele VBR gedoe niets uitmaakt in de kwaliteit op de meeste MP3 spelers.
  Je kan nu gewoonweg met VBR niet zien waar je zit op de tijdsbalk en het heen en weer spoelen is een ramp.
  Wat is dan beter, stug volhouden dat het probleem bij ons zit en jammer dan of gewoon zoals veel ander Podcasters ook doen met CBR werken.
  Ik denk dat ik na jouw reactie maar gewoon alle VBR,s naar CBR,s omzet ,
  beetje lullig maar het werkt.
  P.s. Ik blijf natuurlijk naar je Podcasts luisteren !

  Groeten Pathfinder

 9. jult

  De enige en eerste portable MP3/HD player die ik heb gekocht in mijn leven heeft geen enkel probleem met mijn VBR bestanden; Geen verkeerde tijd-weergave, geen moeite met skippen of ff/rw acties, en geen crashes. Nu is mijn iRiver een model uit de eerste lichting van iRivers, waarbij de gebruikte chips en/of firmware nog geen mass-produced crap waren, schijnbaar.
  Veel meer heb ik er niet over te melden;
  Schrijf iAudio maar aan, dat ze -ondanks de verhalen- nodig moeten werken aan hun VBR-decoder engine.

  En ik kan het meteen horen hoor, hoe vreselijk slecht CBR klinkt t.o.v. VBR. Een volkomen non-issue voor mijn spul, wat echt niet om aan te horen is bij dezelfde bitrate als die Constant is. Low-pass voor deze 18e show heb ik op 19 kHz gezet, dat trek je echt niet met 128 kbit/s CBR.

  Download WinAmp, dat heeft geen moeite met VBR. Is sowieso betere software dan die crippled WMA-player of iTunes.

 10. Jo

  Goed om weer eens een BWEBLVJ te horen na al die weken van onzekerheid. Is Jult op vakantie of Is ie er mee gekapt vanwege Buma gezeur…
  Vanwege een tijdenlang gebrek aan tijd en daarmee veel een beetje half en nog wat dingen helemaal niet aan toegekomen. Maar nu dus eindelijk eens een reactie op je casts.
  De monologue interne werkt op de lachspieren. Je laatste techno-cast geeft wat onrust hier – vanwege al tijdenlang vreemde clicks op de harddisk die komen en gaan en mogelijk ook temperatuurgerelateerd zijn – oud Apple Cube beest dat toch verder nog aardig mee gaat… Jult hou je neus vast, heu je stem heel!
  Enfin, om kort te gaan, ik hoor je en ga lekker door zo.

 11. DucSloerie

  Jaaa, weer een duo-presentatie 😀 Heerlijk die trein die door m’n huis denderde… Die neusproblemen komen toch niet omdat je hem in andermans zaken steekt 😛 😉
  Heren, wederom bedankt … 🙂

 12. GERSH

  No offence, maar ik hoor je liever solo dan met je broer. Ik vind het zelfs een beetje irritant.

  Verder enjoy ik ook nog steeds oude afleveringen van je. Rijdt lekker weg op die A28 😉

 13. jult

  Ze zijn sowieso bedoeld voor On Headphones, ja 😉

  Volgende doe ik zelfs misschien met 3 ego’s tegelijk, vrees ik. Dan kan de derde de tweede een beetje in toom houden.

Leave a Reply