Het Schijnveiligheidsbewijs

The new and improved policestate’s cashcow: De identificatieplicht. Zo heeft men je hier het liefst; Als een aan de wet gehoorzame robot-achtige meelopert, die straks zonder tegenstribbelen een chip laat implanteren om nog voor ziekenfonds-verzekering in aanmerking te kunnen komen. En oh ja, de chip bevat toevallig ook opslagruimte voor meer data dan alleen de medische, maar ach, de chip blijkt gelukkig te reprogrammeren bij de vriendelijke Marokkaan op de hoek; Kost je straks maar 50 euro om de data op je implant naar wens aan te passen. Dat wordt lachen met die ID-plicht!Sinds de invoering van de legitimatieplicht ben ik niet meer vrij om zonder paspoort of ander identiteitsbewijs over straat te lopen. Zodra ik mij buiten de deur begeef, ben ik door deze wet ineens van burger wetsovertreder geworden. En als ik een paar maal achtereen word ‘gepakt’, kan ik de gevangenis in gegooid worden, terwijl ik niets anders doe dan over straat lopen. (Over cellentekort gesproken.)

Dat er nog steeds van die freaks zijn die de vraag stellen wat we dan te verbergen hebben. Waarom denken ze dat mensen hier van die ausweis af wilden na de laatste oorlog? Waarom heb je in een wereld die van jou is een paspoort nodig? Je mag hier zijn, je mag hier ademen, je mag je verplaatsen op deze planeet, omdat die er voor ieder mens is. Dat ik her en der voor een groep controlfreaks moet gaan bewijzen dat ik besta, dat ik ben wie ik ben, dat is te belachelijk voor woorden. En dat deze (door controlfreaks opgedrongen) nonsens ons dan nog geld kost ook is helemaal een schande. Worden we eigenlijk geacht ons in water ook te kunnen identificeren? (Een mens kan zichzelf helemaal niet identificeren, trouwens.) If so, waarom is dan mijn peperdure edoch eenvoudig te vervalsen paspoort niet eens waterproof? Is dat een paspoort in mijn zwembroek or am I just happy to see them?

Ondertussen worden in Holland afluisterland de stomste wetsvoorstellen serieus overwogen; [1] [2] [3]
Alleen al bij de ams-ix is de datastroom gegroeid van 14 TeraByte in juli 2004 naar 33 TB in juli 2005, en toch menen ‘ze’ zo veel mogelijk gegevens behorende bij dat verkeer 3 jaar lang(!) te willen bewaren?
En u vroeg zich nog af waarom die euro hier steeds minder waard wordt? Daar gaat ons geld aan op, aan hele domme ideetjes van onze vrienden aan de ‘top’. Van het geld dat die onzin (ons allemaal) zou kunnen gaan kosten (als het al uitvoerbaar zou zijn) kun je de honger in Afrika in 1 keer oplossen. Maar nee, onze dagelijkse schijnveiligheid gaat boven alles!

This Post Has One Comment

  1. Hugo

    En nu is het wachten op een terroristisch aanslagje. Het aantal mensen dat daar bij omkomt is waarschijnlijk op een hand te tellen, maar als gevolg ervan geven de overige 16 miljoen hun resterende burgerrechten zo uit handen.

    Wel een beetje naief om te zeggen dat de honger in Afrika met wat geld is op te lossen. Immers, hoe meer geld je daar in stopt, hoe meer hongerige Afrikanen.

Leave a Reply