Last minute stemadvies ;-)

Verandering betekende de laatste jaren niets dan ellende. Vooral verandering verzonnen door zichzelf in stand houdende corrupte machthebbers. De enige vooruitgang waar wij van hebben mogen profiteren was afkomstig uit Azië en de USA, waar wij ons nu zogenaamd krachtiger tegen zouden moeten kunnen ‘afzetten'(?!)
Zowat het enige wat in prijs is gedaald de afgelopen jaren komt NIET uit Europa; Intel, storage space, memory, bandwidth. UNIX, MicroSoft Windows, Apple Mac, Coca Cola, cable-television, satellite television, ARPANET, internet en de mobiele telefoon.
Eerst in opdracht van Amerika gaan blèren dat we bang moeten zijn voor terreur van mensen met een islamitische achtergrond, maar vervolgens dezelfde mensen hier zien vragen of we vooral even Turkije willen toelaten tot ons clubje vrijgevochten heidenstaten, en horen zeggen dat ze hopen sterker te komen staan tegen Amerika. Gezellige dubbele moraal!

Eerst op hun dooie ongestoorde gemak via duurbetaalde weekjes Brussel een stapel onleesbare teksten bij elkaar verzinnen, hoe bureaucratischer hoe beter, hoe meer komma’s per zin, hoe beter. En vervolgens van het volk eisen het helemaal met de inhoud ervan eens te zijn, zonder die inhoud ooit (al dan niet deels) aan dat volk voor te leggen ter goed- of af-keuring. Doen alsof we die Grondwet allang uit ons hoofd kennen.

Uit (door armen betaalde) belastinggelden paginagrote krantenadvertenties plaatsen om daarin van ons te vragen of we willen geloven dat al die nee-stemmende Fransen racisten en communisten waren, en dat er geen enkel kloofje bestaat tussen volksvertegenwoordigers, hoofdredacteuren, vakbondsleiders en het volk waar ze voor werken. Ja nee, het was angst, het was eigenlijk gericht tegen Chirac, ze hadden het niet gesnapt. Maar als ze ja zouden hebben gestemd, waren het typisch Franse intellectuelen geweest. Niemand die een moment overweegt dat de Fransen na al die boeken misschien een goede keuze gemaakt hebben. Die neerbuigendheid zie je bij het ganse politiek-journalistieke complex.

In het meerjarenplan dat zich Grondwet durft te noemen vooral opnemen dat de EU nog jaren ongestoord vooral ònze lucht mag bederven (zie boven). En natuurlijk ònze bevolkingsdichtheid verder mag laten oplopen, ònze veiligheid (of vrijheid?) verder mag laten inperken, en ons electriciteitsnet door Europese overschotten mag laten exploderen.

Leave a Reply