Europese Grondwet?

zie Last minute stemadvies ;-) hier

Het heeft er de schijn van dat ze dit van hogerhand moeten blaten, zo stellig gaan ze in de verdediging, alsof ze zichzelf aan de kant zetten. Of hoort een dergelijke mentaliteit bij het nieuwe Europa? Het lijkt potdorie voormalig Rusland wel!
Volgens mij hebben de politici van de regeringspartijen een collectieve mediatraining (hypnose) gehad inzake de Europese grondwet en het aanstaande referendum. Voor die extra mediatraining in het kader van het referendum zijn een aantal varianten van het gebruikelijke onheilstijdingenrecept toegepast, zoals oorlogsdreiging en slechte economie aangevuld met een snufje Auschwitz. Deze zaken wringen met het er eerder in gehamerde ‘positieve denken’.
En dan hopen dat we vóór stemmen zodat deze harlekijnen hier op collectief niveau de dienst uit gaan maken, ja dahag..Onderwijl doen politici verwoede pogingen ons wijs te maken dat alleen de horeca duurder is geworden dankzij de Euro. Goh, ik betaalde niet zo lang gelee nog maar 27 gulden voor mijn ziekenfondsverzekering. Nu is dat voor MINDER verzekering (geen tandarts-controle meer bijv.) ruim 50 Euri/maand geworden. Om nog maar te zwijgen over mijn maandinkomen op dit moment. Dat is vreemd genoeg nog nooit zo laag geweest als het nu is, zeker naar verhouding tot koopkracht en inspanning. Normaalgesproken neemt een inkomen toe met leeftijd. Not in our lifetime, so it seems.
Dat is dan nog tot daar aan toe, maar waarom ga je een grondwet verzinnen die moet slaan op een paar landen die er zelf al 1 hebben? Wees dan eerlijk en zinvol en maak er meteen een wereldwijde grondwet van, met een wereldwijd geaccepteerde munt en wereldwijd verplichte mensenrechten ofzo.
En hey, Zalm; Kun je eens ophouden te huichelen dat het slechts een gevoel betreft, mensen zijn niet zo achterlijk als jij denkt, we zien heus wel dat je er belang bij hebt om de afstand tussen arm en rijk weer te vergroten, anders verliest het slijk z’n waarde straks nog helemaal, is het niet?

Een lachertje is ook dat half-debiele UWV. Die tent maakt bij mij de ene na de andere flater. Of dat nu opzettelijk is of niet; Het werkt averechts, het heeft geen zin, en het kost zowel mij als zo’n UWV heel veel extra tijd, die ik zinvoller had kunnen vullen. En wat is er de oorzaak van? O ja, de PvvDA’66 die nu beweert dat we vóór een Europese Grondwet moeten stemmen. Laat me niet lachen zeg. De huidige regering en haar gereedschapjes (zoals die internetloze uitkeringsorganen) vormen een schandelijke blamage. Zelfs excuses naar de burger toe durven ze niet meer te uiten als ze de zaken verzieken met corruptie en oplichting, op kosten van de belastingbetaler. Ze moesten zich schamen.

Leave a Reply