Toekomstig probleem data-traffic mp3 ?

Stel, je maakt per week gemiddeld 2 podcast-MP3-tjes van 20 MB, en die worden elk 25000 keer gedownload. Dan hebben we het over 1000000 MB = 1000 GB = 1 Terabyte per week. We mogen derhalve van geluk spreken dat ons publiek nog niet zo groot is, want zulks kan zelfs oom jult niet bolwerken. Nieuwe missie: Luisteraars wegjagen (just kidding ;-)

Daarom is het zo vreselijk zonde dat Ogg Vorbis niet door al die achterlijke portables en/of software ondersteund wordt, want dat zou de helft aan bandbreedte/traffic schelen. En zodra je per ongeluk even populair wordt gaat dat tellen, ik kan de prijs voor die terabyte per week niet betalen namelijk. Opa Guido had het er ook al over. ;-)
Of, als dat rare merkdragersvolk zo nodig met peperdure licensies wil werken, in plaats van met een open source codec (vraag mij niet waarom), laat men dan aacPlus versie2 support inbouwen. Goed voorbeeld van hoe aac+v2 kan klinken: Radio Skipper (dat werkt met nieuwe winamp), die italianen daar lopen voor.

This Post Has One Comment

  1. Bern

    En dat je dan potdomme niet kan reageren op je nieuwe post waarin je gewoon schaamteloos toegeeft ons luisteraars een kunstwerkje te onthouden omdat jij dat zo ontzettend nodig vindt. Ben je nou helemaal gek geworden, Julius Benedictus von Poddenstein? Entertain us! En snel een beetje.

Leave a Reply