Boos

Wat doe je?
Ik controleer jou.
Wat nou als ik jou ook terug wil controleren?
Dat mag best, maar jij krijgt er geen geld voor.
Nee duh, omdat jij al betaald wordt om mij te controleren, en het geld maar 1 kant op kan!
Er mag toch wel even groot alarm worden geslagen; Wist u dat er in ons land, sinds de invoering van de plicht een identiteitsbewijs bij je te dragen, maar liefst gemiddeld 100 bekeuringen PER DAG zijn uitgedeeld omdat het identiteitsbewijs niet werd getoond? (tel uit je winst voor de staatskas, trouwens) En dat de lijn van het aantal bekeuringen per dag, voor deze ‘zware terreur-daad’, een sterk stijgende is? Waar was u toen men deze plicht erdoor douwde? Bent u nu blij dat u op die slappe idioten hebt gestemd zonder te weten dat dit ging gebeuren? Gaan wij dit allemaal pikken, of durven we er massaal niet aan mee te doen? Laten we wel wezen, eigenlijk zijn jullie allemaal slappelingen; Ik heb op dit moment bewust geen ID bij me als ik de deur uit ga, maar ik heb zo’n vermoeden dat de meerderheid daar veel te laf voor is. Het bevalt me niets dat iedereen er zo luchtig over doet. Steeds die eikels met hun domme “Ja, maar je hebt toch ook niets te verbergen?” So? Sinds wanneer is dat belangrijk? Ik bepaal zelf wel of en wanneer ik iets te verbergen wil hebben, en ik bepaal zelf wel of ik stomme papiertjes bij me wil dragen of niet. Vrijheid? Waar dan? Ik moet dat autoritaire gedrag niet, zeker niet als er geen enkele reden voor is om je zo autoritair op te stellen. Nee overbezorgd staatje, je hoeft mijn handjes niet vast te houden hoor, echt niet. Dat achterlijke CWI heb ik ook helemaal niets aan, trouwens. Er worden bij de overheid meer man-uren alleen in mij gestoken dan nodig is. Laat dat fijn achterwege en geef mij maar het geld wat jullie kosten (meestal meer dan ik ooit heb durven vragen voor ‘arbeid’, maar dat terzijde). Kan ik veel nuttiger dingen mee doen. Je mag al blij zijn dat ik die exorbitant hoge huur iedere maand ophoest, en die schandalige gecombineerde aanslag van 387,84 euro zomaar betaal (dat is meer dan 800 gulden!). Waarvoor eigenlijk? ‘Kennisgeving waardebeschikking’. Je moet er maar op komen. Hoopje steen, wat buisjes en kabeltjes die na al die jaren ALLANG dubbel en dwars zijn betaald. Want om nu te zeggen dat er sprake is van onderhoudskosten ofzo, nou nee hè; Dat buisje blijft nu juist wel 50 jaar heel. Bovendien betaal ik nog apart voor gas, electriciteit en servicekosten.
Deze regering stinkt. Nog even en de ene helft van het land wordt betaald voor het controleren van de andere helft.

Leave a Reply