Ramptoerisme

Bij Joost las ik dit. Dat Tsunami-gebeuren is inderdaad vet aan het ontsporen, en het lijkt verdacht veel op egoïsme, ditkeer; We willen toch wel heel graag weer op vakantie kunnen naar Thailand enzo, niet? Rampen zijn van alle tijden, en mij ontgaat de logica van enerzijds het hebben van een belastingenstelsel, en anderzijds dat niet verwerken met de kans op rampen, dus doen alsof dit niet bekostigd zou kunnen worden uit (bijv.) het belastingensysteem. Giro 555 is derhalve niets anders dan een land dat zegt dat haar regering haar werk niet goed doet, het beheer van de staatskas dat zelf niks wil weggeven, en gewoon slecht overheidsbeleid; Zeggen dat onze huren elk jaar met 5% mogen stijgen, en als dan de woningcorporaties in ons land 11 miljard euro kapitaal *meer* blijken te bezitten dan voor hun bedrijfstak nodig is, dan is het schijnbaar onmogelijk om die 11 miljard eens flink te gaan belasten (om zomaar wat te noemen)? In plaats daarvan komen we (als in geld omkomend voetbal-land) met een schamele 200 miljoen aankakken, werkelijk beschamend! Er is trouwens een soort hitlijst aan het ontstaan; Welk land geeft het meest. Waar wonen de grootste vrekken. Nog beschamender eigenlijk.

Terwijl niemand zich nog bezighoudt met iets anders worden er achter onze ruggen om overal vlug lastig liggende wetten veranderd. In de hoop dat we het niet merken.

This Post Has One Comment

  1. Robbedoes

    hehe het heeft gewerkt, ze lezen mee, ze hebben 200 miljoen extra ter beschikking gesteld. we staan nu op nummer 4 in de lijst van gulste landen ter wereld!!!

Leave a Reply