Vrijheid Van Meningsuiting volgens Harry

Bijna alles kan, maar dat betekent niet dat alles moet kunnen. Cliteur heeft dat begrepen en dat valt in hem te prijzen. De verwachting dat Van Gogh of Ebru tot dat inzicht zullen komen, is bij mij niet groot. Daar is eerst een aanslag op hun leven voor nodig. (Harry van Bommel, Tweede-Kamerlid)

2-0 voor onderdrukkende gelovigen dus; Cliteur trekt zich terug vanwege bedreigingen en van Bommel vertaalt dat als heeft dat begrepen. :-/
Ik blijf erbij: De kritische noten van filmmakers en schrijvers zijn een oproep tot het gezonde verstand en zorgen voor relativering (en uiteindelijk meer beschaving). Die in hun eigen cultuurtje opgesloten gelovigen zonderen zich namelijk af, en het is in de meeste gevallen hoog tijd dat ze eens wat horen en zien van de wereld (en haar andersdenkende bewoners).

Leave a Reply