Terug naar de lagere school

Weer een oude klassenfoto gescanned, eigenlijk vooral bedoeld voor schoolbank.nl, maar de grote versie ervan is ook hier te zien. Op deze klassenfoto zie je onder andere een jonge Orlando V. (die naar Detroit is verhuisd), ook zien we Audrey Flint, Robbie van Dongen (Loïs Lane), Lisette, Julia P, Lilian A, Katja W, Marleen C. en vele andere beroemdheden :-) Ik ben al met een aantal mensen in contact gekomen via Schoolbank.nl, dankzij mijn inschrijving daar gemailed door oude schoolgenoten. Het heeft wel wat om te ontdekken wat er zoal is geworden van die kids. Om te zien wat die jaren met anderen hebben gedaan. Ten tijde van mijn lagere school was er nauwelijks sprake van klasseverschillen, we keken allemaal naar dezelfde TV-programma’s, en we hielden allemaal van dezelfde muziek (de spoeling was ook veel minder dun dan nu, bijna alles wat toen op plaat uitkwam had waarde). Geinig om te zien dat mijn generatie nogsteeds wel cool is, oud klasgenote Heleen v.d. Ende schrijft op schoolbank.nl: “en dat had niets te maken met carierre, want daar doe ik niet aan. Ik werk als redactie assistente bij FHM, het leukste mannenblad van Nederland.”
Typisch, ons aller heldin is schijnbaar toch Pippi Langkous gebleven; er was vaak sprake van een soort rebelse trots, onbewust recalcitrante eigenwijsheden. Wij hoefden niet mee te doen met wat de wereld wilde, want wij wisten zelf gewoon eigenlijk veel beter hoe het moest, daarom zaten wij ook op een montessori-school (dat versterke die gevoelens alleen maar). Ik heb school an sich nooit zo geweldig gevonden, dat lag meestal niet aan mijn klasgenoten, maar aan stomme regeltjes en slecht verzonnen onderwijs, of aan het feit dat ik nergens bij wilde (of kon) horen. Of zo. Let wel: Of zo.
Een andere generatie-genoot is Lloyd Blankenship, a.k.a. The Mentor, die daar wel een ‘leuk’ verhaal vertelt over zijn schooltijd.

This Post Has 4 Comments

 1. Edgar

  Die Alcatel spullen in de telefooncentrale doen mijn modempje ook goed. Snelheid ging ook omhoog toen. Voordeel is als je een Alcatel chip in je modem/router hebt zitten, je de snelheid theoretisch wel zult merken.

 2. lara

  He ho Julius, hoeistie? Kwam ff melden dat m’n loggie verhuisd is.

 3. Eugenie

  Hey Julius!

  Jaja, ik kan me jou nog heel goed herinneren, maar ik ben in 1998 getrouwd, helaas 🙂 Hij is wel bijna even jong als jij . Hahah. En ik woon tegenwoordig in Amersfoort.

  Liefs,

  Eugenie van Bockel-Nijmeijer

 4. Julius

  helaas? Ben je dan wel gelukkig met je huwelijk? ;)))

Leave a Reply